‘Intelligente’ lockdown

Soms denk ik dat we voorlopig niet alleen de anderhalve meter als normaal kunnen gaan zien. 

Soms denk ik dat we voorlopig niet alleen de anderhalve meter als normaal kunnen gaan zien. 

In deze hele corona tijd heb ik veel mensen gesproken over hoe zij deze periode hebben ervaren, zowel tijdens als na de ‘intelligente’ lockdown. Natuurlijk zijn we allemaal verschillend en zo hoort het ook, dus zijn er ook verschillende verhalen. Wat mij wel opvalt is dat veel mensen het juist wel fijn vonden om even nergens aan vast te zitten, niet aan verwachtingen willen en kunnen voldoen. Geen volle agenda´s met afspraakjes hier en daar, gewoon even alleen maar doen wat je moet doen. Vooral tijd voor jezelf. 

Ik denk zelf dat deze tijd, los van alle verschrikkelijke en verdrietige berichten over zieke mensen en mensen die zijn overleden, ook een soort van bewustwording met zich meebrengt. Waar rennen we in godsnaam toch altijd naartoe, waarom doen we vaak zo gejaagd en gehaast? Waarom denken we altijd iets te móeten doen? Ik denk dat velen van ons hun tuintje goed onderhouden hebben de laatste tijd. Misschien wel met een barbecue, flesje wijn en leuke, fijne gesprekken met het thuisfront, iets wat ‘normaal’ misschien niet zo snel gebeurt omdat we vaak al ‘druk’ genoeg zijn.  

Nu moesten we wel, we hadden geen keuze… 

Ben jij je zelf ook bewust geworden van hoe goed we het altijd hadden? We kunnen gaan en staan, waar en wanneer we willen. We hebben zoveel luxe om ons heen en de wereld raakt er alleen maar voller mee, wat leuk is natuurlijk! Ik geniet daar ook van, intens!  

Maar misschien zijn we juist door wat we hébben en kúnnen, vergeten waar het echt om draait: liefde. Ik zag tijdens de laatste maanden alleen maar liefde bloeien. In winkels, bij mensen voor het raam, spandoeken bij de ziekenhuizen en de filmpjes op tv. We waren op dat moment ineens allemaal een beetje hetzelfde, we hadden allemaal hetzelfde probleem. We waren weer mede-mensen…mensen die elkaar iets gunnen: het allerbeste.  

Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden en ook na deze tijd een afspraakje durven afzeggen als we moe zijn van de hele week werken. Dat we iets spontaner met elkaar kunnen omgaan en niet zozeer het hele leven al vooruit plannen. Want één ding is zeker, het leven valt niet te plannen. Dat heeft Corona ons wel geleerd, op een harde manier.  

Ik zou zeggen: genieten van het zonnetje op een terras mag weer. Dus lekker doen als dit op je pad komt, geniet ervan want ons leven is kostbaar en te kort om te haasten.  

En het normaal... Tja, dat is maar hoe je het bekijkt… 

Veel liefs,

Maartje Bouten

Naar het overzicht

© 2021  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring