Gezelligheid

Column

Column

Eén van de dingen die we lange tijd moesten missen door maatregelen rondom het coronavirus was het eten in een restaurant of spontaan een terrasje pikken op een zonnige dag. Uit eten of borrelen associëren we met  gezelligheid. We nemen de tijd eens bij te kletsen met familie of vrienden met daarbij eten en drinken als centraal middelpunt. De verleiding is dan groot om voor of door de gezelligheid iets meer te eten en drinken dan je wilde. Eten of drinken hoort voor ons gevoel bij  gezelligheid. Of beter gezegd, níet eten of géén wijntje pakken zou ongezellig zijn. “Drink je een Spa rood? Doe eens niet zo ongezellig, pak gewoon een wijntje!” Of: “Neem je geen toetje? Dat is toch niet gezellig, komop doe eens mee!” Als je geen alcohol drinkt of geen nagerecht neemt, wil dat dan zeggen dat je niet gezellig bent, het niet gezellig hébt? Natuurlijk niet! Te allen tijden is het belangrijk, ook wanneer je in een restaurant of op een terras zit, te blijven luisteren naar je lichaam. Eet als je maag begint te rommelen en stop als je voldaan bent, en niet als je helemaal vol zit. Blijf bewust eten, kauw goed en neem tijd voor elk gerecht. Vul je bord altijd met veel groenten en salade en vul dit aan met een stukje vlees of vis. In plaats van een toetje is koffie of thee na het eten een aanrader! Haal je geluk niet uit het eten of de drank maar uit de gezelligheid, de warmte en liefde van de mensen om je heen. Geniet van datgene waar je blij van wordt, zoals van de vrijheid om op een terras of in een restaurant te kunnen zitten met elkaar.

Fijne zomer!

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring