Even terug naar mijn vakantie!

Ciao Bella Italia
Na een oh zo heerlijke zomer waarin jullie hopelijk, net zoals ik, intens hebben genoten van het feit dat alles weer kon en mocht, is het langzaamaan tijd voor weer wat ritme. De scholen gaan weer beginnen en de trainingsavonden staan weer in de agenda. Ik kijk uit naar mijn derde studiejaar waarin ik nieuwe stappen ga zetten! Ik ga beginnen aan mijn minor en mijn parttime bestuursjaar bij Integrand! Maar voordat het zover is wil ik jullie nog graag even meenemen naar mijn favoriete vakantieland waar ik ook deze zomer te vinden was: Italië! Mozzarella en Parmezaan zijn al een tijdje bekend bij ons in Nederland, maar gelukkig is mijn all time favourite ook steeds vaker te vinden in de lokale supermarkten: burrata! Geniet van de diverse gerechten met deze veelzijdige kaas en waan jezelf nog heel even in de vakantiesferen 

Ciao Bella Italia
Na een oh zo heerlijke zomer waarin jullie hopelijk, net zoals ik, intens hebben genoten van het feit dat alles weer kon en mocht, is het langzaamaan tijd voor weer wat ritme. De scholen gaan weer beginnen en de trainingsavonden staan weer in de agenda. Ik kijk uit naar mijn derde studiejaar waarin ik nieuwe stappen ga zetten! Ik ga beginnen aan mijn minor en mijn parttime bestuursjaar bij Integrand! Maar voordat het zover is wil ik jullie nog graag even meenemen naar mijn favoriete vakantieland waar ik ook deze zomer te vinden was: Italië! Mozzarella en Parmezaan zijn al een tijdje bekend bij ons in Nederland, maar gelukkig is mijn all time favourite ook steeds vaker te vinden in de lokale supermarkten: burrata! Geniet van de diverse gerechten met deze veelzijdige kaas en waan jezelf nog heel even in de vakantiesferen 

Salade met gegrilde wilde perzik met burrata
Zoals gezegd is burrata een veelzijdige kaas die zowel te combineren is met zoete als zoute ingrediënten. De mix van de zoete perziken met de zoute ham in dit recept is dan ook verrukkelijk. Een lichte salade voor op een zomeravond, maar ook een heerlijk voorgerecht voor in de herfst!

Ingrediënten 2 personen
- 1 bol burrata
- 75gr rucolamelange
- 100gr verse pesto
- 1 citroen
- 30gr pijnboompitten
- 3 à 4 (wilde) perziken
- 60gr parma- of serranoham
- Peper
- Olijfolie
- Verse munt
- Verse basilicum

Was de perziken goed af. Snijd doormidden en vervolgens in dikke plakken (om de pit heen). Verwarm een scheutje olijfolie in een grillpan. Leg hier de plakken perzik op. Grill tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Was de rucola melange, doe in een schaal en giet er een scheutje goede olijfolie bij. Meng door elkaar. Meng het sap van 1 citroen door de pesto. Verdeel de perziken over de sla, gevold door de plakjes ham. Breek de burrata in stukjes en verdeel ook over de schaal. Top af met de pesto, pijnboompitten en een goede draai peper. Scheur wat basilicum en muntblaadjes klein en verdeel dit ook over de schaal. Eet smakelijk!

Bron: https://www.receptenmetgroenten.nl/sla-gegrilde-perzik-burrata-en-parmaham/ 

Penne alla vodka
Pasta met vodka? Ik hoor je al denken. Maar geloof mij, de vodka is niet terug te proeven en geeft juist een unieke smaak! Dit is het perfecte gerecht voor een diner met vrienden of als comfort food op de bank. Een tip: mocht je nooit vodka gebruiken en heb je geen zin om een grote fles aan te schaffen? Bij de supermarkt hebben ze vaak ook mini-flesjes vodka. Maar geloof mij, na een keer dit recept te hebben gemaakt, heb je vaker vodka nodig ????

Ingrediënten 4 personen
- 400gr penne
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 120gr tomatenpuree
- 250ml slagroom
- 2 eetlepels vodka
- 2 eetlepels boter
- 2 bollen burrata
- 50gr geraspte Parmezaanse kaas (+ extra als topping)
- Verse basilicum, gesneden
- Zout en peper
- Olijfolie
- Chilivlokken

Zet alvast een pan met water voor de pasta op het vuur. Breng het water aan de kook. Verhit 2 flinke scheuten olijfolie in een pan. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit aan tot de ui mooi glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Als de tomatenpuree verkleurd is, blus je het af met de vodka. Laat de vodka volledig verdampen. Schenk vervolgens de slagroom erbij en meng goed door elkaar. Voeg chilivlokken naar wens toe. Roer alles goed door en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat even inkoken (op laag vuur). Ondertussen kook je de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Haal ongeveer 150 ml pastawater uit de pan voordat je de pasta afgiet. Voeg de pasta toe aan de saus, samen met een scheutje van het pastawater. Meng goed door elkaar en voeg steeds een beetje van het water toe, tot de saus de perfecte consistentie heeft. Voeg de boter, Parmezaanse kaas en basilicum toe. Roer goed door en breng op smaak met zout/peper/chili. Verdeel de pasta over de borden en top af met een halve bol burrata per persoon. Serveer met wat basilicum en extra Parmezaanse kaas.

Bron: @pienlaathaaretenzien

Burrata met zoet geroosterde pompoen en granaatappel
Het laatste gerecht is wederom een combinatie van heerlijk zoet met de frisse kaas. De kruiden geven een krachtige en unieke tint. Pas wel op met de cayennepeper, deze kan de pompoenblokjes snel (te) pittig maken. Het is een recept waar je van moet houden, maar zeker moet proberen! Het eindresultaat is in ieder geval een plaatje!

Een enorme portie
- 1 grote bol burrata
- 300 gr pompoen, in blokjes
- Olijfolie
- Zout, naar smaak
- Cayennepeper, naar smaak
- Gerookt paprikapoeder, maar smaak
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- Handvol granaatappelpitjes
- Kiemen of tuinkers

De pompoen kun je zelf schillen, in blokjes snijden en voorkoken. Je kunt ook voorgekookte pompoenblokjes uit het versschap of de vriezer van de supermarkt gebruiken (extra makkelijk!) Spoel de burrata even kort af onder lauwwarm water; op kamertemperatuur komt de smaak namelijk veel beter naar voren. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op medium-hoog vuur en voeg de pompoenblokjes toe. Voeg zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder naar smaak toe. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en bak 3 tot 5 minuten op medium-hoog vuur totdat de blokjes mooi goudbruin geroosterd zijn. Leg de bol burrata op een mooi bord en schep de zoet geroosterde pompoen eroverheen. Maak af met de granaatappelpitjes, wat kiemen of tuinkers en een extra drizzle olijfolie

Bron: https://www.culy.nl/recepten/burrata-met-zoet-geroosterde-pompoen-en-granaatappel/

Naar het overzicht

Isa van Bergen

Over de schrijver

Isa van Bergen

Isa deelt graag haar passie voor lekker eten en koken met lezers van Topic.

Lees meer

© 2025  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring