25 jaar gastvrijheid in de huiskamer van Plasmolen

Esseline Dorrestijn viert jubileum van De Plasmolense Hof

Esseline Dorrestijn viert jubileum van De Plasmolense Hof

Wie De Plasmolense Hof in Plasmolen binnenstapt, voelt het meteen: hier draait alles om warmte, gastvrijheid en een vleugje historie. Op 1 januari 2026 viert eigenaresse Esseline Dorrestijn een bijzonder jubileum: 25 jaar aan het roer van het restaurant, dat zij met hart en ziel runt. “Ik ben hier graag en veel, maar ik doe het nooit alleen. Zonder mijn vaste, fantastische team was dit avontuur nooit zo’n succes geworden.”

Een unieke locatie en rijke historie
Aan de voet van de Sint-Jansberg ligt de fraaie, witte boerderij waarin De Plasmolense Hof is gevestigd. Al van oudsher was dit een plek waar kunstenaars, kunstmakers, smikkelaars en zelfs smokkelaars elkaar vonden. Die energieke, eigenzinnige sfeer is er nog altijd voelbaar. Tegenwoordig weten kunstenaars, natuurliefhebbers en culinaire fijnproevers hun weg ernaartoe te vinden. Het is een plek om te genieten van de natuur én van goed en lekker eten.

“Toen ik in 2001 de kans kreeg om het restaurant over te nemen, voelde dat meteen goed,” vertelt Esseline. “Ik wist direct dat ik hier op mijn plek was. De ligging, het pand, de sfeer, alles klopte. Deze plek heeft iets eigens, iets levendigs. Dat wil je koesteren.”

Vorkjesdiner en Vesperije
In de afgelopen 25 jaar heeft Esseline het restaurant haar eigen karakter gegeven, met subtiele aanpassingen in de ruimtes, een terras dat in de zomer vol bloemen staat, een sfeervolle inrichting en een mix van nieuwe en bestaande culinaire concepten zoals het Vorkjesdiner en de Vesperije. “Bij het Vorkjesdiner hoeft niemand te kiezen. Gasten krijgen twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en een dessert. Alles is wat kleiner, maar samen vormen ze een mooi menu met vijf seizoensgerechten.” De Vesperije is een culinaire proeverij: een driegangendiner in buffetvorm. Vers, uitgebreid, huisgemaakt én net even anders.

Een warm team, een warme plek
De Plasmolense Hof is meer dan een restaurant. De knusse hoekjes, kunst en keramiek, en de ontspannen sfeer maken het tot wat velen de ‘huiskamer van Plasmolen’ noemen. “We willen dat mensen zich hier thuis voelen,” vertelt Esseline. “Of je nu langskomt voor een goede kop koffie of een uitgebreid diner: bij ons draait het om gezelligheid en gastvrij onthaal.”

Esseline roemt vooral haar team: “Het zijn stuk voor stuk toppers. Sommigen werken hier al jarenlang en hun betrokkenheid is ongekend. We doen het echt samen, en dat voel je, en dat proef je.”

Jubileumactie voor gasten
Om het 25-jarig jubileum te vieren, heeft De Plasmolense Hof een speciale spaaractie opgezet. In januari, februari en maart ontvangen gasten bij iedere besteding van 25 euro een spaarzegel. Met tien zegels is de kaart vol en kunnen gasten deze inwisselen voor een exclusief blond jubileumbier, speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen. Daarnaast worden op 2 april uit alle ingeleverde spaarkaarten extra mooie prijzen verloot.

BlondEss 25 jubileumbier
Voor het jubileum werd een bijzonder bier gebrouwen: BlondEss 25, ontwikkeld in samenwerking met brouwerij Biberius uit Groesbeek. “Het is een zacht en bloemig bier, gemaakt met honing uit onze eigen tuin,” vertelt Esseline. “Een ode aan alle mooie herinneringen die we met onze gasten hebben gedeeld.”

Feesten en partijen
De Plasmolense Hof is er niet alleen voor lunch of diner, maar ook voor feesten, partijen en bijeenkomsten. “Of het nu gaat om een bruiloft, jubileum of familiereünie: wij zorgen dat het een dag wordt om nooit te vergeten,” besluit Esseline. “Dat is waar De Plasmolense Hof al 25 jaar voor staat: Simpelweg Genieten!”

Rijksweg 203, Plasmolen
Tel: (024) 696 1597

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2025  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring