Achtbaan…

Zelf bikkelt ze zich er wel doorheen straks, zegt ze. Maar hoe zal het gaan met haar kinderen als ze verder moeten zonder hun superheld?

Zelf bikkelt ze zich er wel doorheen straks, zegt ze. Maar hoe zal het gaan met haar kinderen als ze verder moeten zonder hun superheld?

Die gedachte brengt haar tot tranen. Ze is zo ongelofelijk sterk. Zet zichzelf opzij om er te zijn voor haar grote liefde en haar kinderen. Ze zijn al zo lang samen. Het zijn juist de verschillen in hun karakters die maken dat ze een topteam zijn. Ze bezegelden onlangs hun liefde terwijl ze wisten dat de belofte van 'in voor- en tegenspoed' voor hun wel een heel bijzondere betekenis heeft. En wat dacht je van 'tot de dood ons scheidt'? De mooie momenten die er zijn koesteren ze. Ze maken samen herinneringen, heel veel herinneringen en leggen deze liefdevol vast. Volgens de artsen klopt het beeld van de scan niet met de man die bij de scan hoort, maar hoe lang houdt hij dat nog vol? Ik voel me nederig, elke keer als ik even binnen mag zijn in hun gezin om alvast te bespreken hoe het afscheid er straks uit moet zien. Mijn hart breekt als ik hun kinderen ontmoet en mijn hart loopt over van liefde als ik zie hoe ze het doen samen. Alles is bespreekbaar, alles wordt afgewogen en niemand wordt vergeten. Ik kan niks anders doen dan hopen -en bidden- dat hun leven samen nog even mag duren, al is het een slopende achtbaan. Maar op het moment dat die achtbaan stopt is hun gezin niet meer compleet. En de gedachte daaraan geeft ze de kracht om het nú te dragen, om nog in de achtbaan te kunnen blijven zitten. Want een leven zonder hem verandert straks álles, voor iedereen. Wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld denk ik, maar daar hebben we geen invloed op. Mijn gedachten zijn bij jullie. Liefde houdt niet op waar het leven eindigt..


Inmiddels is de achtbaan tot stilstand gekomen.

Het is zoals het is, zoals je zelf zei.
In liefdevolle èn dankbare herinnering.


Deze column is gepubliceerd met toestemming van de familie.

Marie-José Peters-Boerman

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring