Boer zoekt vrouw Sonja:

Het was een bijzonder avontuur

Het was een bijzonder avontuur

Sonja van Duijnhoven uit Groesbeek deed afgelopen seizoen mee aan ‘Boer zoekt vrouw’. De jonge zelfstandig onderneemster schreef een brief naar boer Rob en hoorde bij de laatste twee dames van Robs keuze. Ik ga bij haar op bezoek en spreek over haar avontuur.

“Het klinkt misschien cliché, maar normaal gesproken zou ik niet zo snel schrijven”, begint Sonja, “maar ik vond Rob echt een leuke en gevoelige man. Toevalligerwijs zagen mijn zussen ook de mogelijke match met mij en ik besloot in de pen te klimmen. Al heel snel kreeg ik een reactie: ik zat bij de laatste tien, dus mocht langskomen op speeddate. Ze kwamen zelfs, voordat ik op speeddate was geweest, hier thuis al filmen. Spannend, vond ik. Toen ik na de speeddate hoorde dat ik bij de laatste vijf dames zat, ging het mediacircus echt van start. Zoals dat gaat bij tv moest ik een contract tekenen, waarin onder andere staat dat je niets aan de buitenwereld mag laten weten. Het gevoel was natuurlijk anders, ik wilde het liefst van de daken schreeuwen dat ik in het ‘Boer zoekt vrouw’ avontuur zat. Maar ik heb me netjes aan de regels gehouden. Voor mij als open boek, best moeilijk.”

Geen vonk
“Het avontuur begon en we mochten uiteindelijk met drie dames naar Deest komen, waar boer Rob woont. Mijn insteek was natuurlijk ‘op zoek naar liefde’, maar ik wilde er ook een gezellige tijd van maken. Dat laatste is zeker gelukt. We hebben echt veel plezier gehad met de dames. Tijdens de speeddate en op de dagdate al, maar zeker ook tijdens de logeerpartij, echt tof. Dat de liefde uitbleef, daar hoef ik denk ik niks over te vertellen. Er was helaas geen vonk tussen Rob en mij. Waarom niet? Dan adviseer ik de afleveringen terug te kijken als je geïnteresseerd bent. Rob is een aardige vent met het hart op de goede plek, maar wij hadden geen wederzijdse vonk. Die vonk was er vanuit Rob meer voor Wendy, maar helaas zette dit ook niet door. Met Wendy heb ik overigens een hele goede vriendschappelijke band gekregen en ook met de overige dames is het contact erg fijn. We spreken elkaar regelmatig.”

Reacties
“Tja en dan ben je met je hoofd op tv geweest. En ik heb met mijn rode krullenbol geen doorsnee uiterlijk, dus dan word je inderdaad herkend. In de supermarkt, op straat en als je op stap gaat. Men wil zelfs met me op de foto. Dat het niet vanzelfsprekend is dat je alleen maar positieve reacties ontvangt, heeft Wendy ook ervaren. Toen zij in een jurk bij boer Rob op bezoek ging, ging het los op social media: zo ga je niet naar een boer. Nou ja, je gaat op date en het gaat om die eerste indruk, je mag er dan toch zeker vrouwelijk en mooi uitzien. Maar goed, we hebben geleerd er niet op in te gaan. Dat is lastig, je hebt de neiging in de verdediging of in discussie te gaan. In Nederland heeft iedereen een eigen mening en roept men van alles, zeker op social media. Ik kreeg het advies niks te lezen, maar dat doe je toch, het gaat tenslotte over jou. Gelukkig kwam ik er zelf goed vanaf in de media, dus had ik er weinig last van. Sterker nog, Wendy en ik hebben er zelfs nog hartelijk om gelachen, toen we bij Lucky TV voorbij kwamen, hilarisch.”

Nazorg
“Ik kijk zeker positief terug op mijn ‘Boer zoek vrouw’ avontuur. Als je ziet hoeveel mensen er achter de schermen mee bezig zijn, dan neem ik hier m’n petje voor af. Ik zie de mensen met wie ik te maken had als een hecht team, die het samen leuk vinden een programma op een zo’n mooi mogelijke manier neer te zetten. Geen tv programma dat je zwart maakt om de kijkcijfers. Ja, sommige facetten zijn misschien wat extra uitgelicht of benoemd. Maar ja, ook ik weet dan: “it’s tv, man”. Ik heb de afleveringen met veel bewondering gekeken. Je moet je voorstellen dat de deelnemers continu worden gefilmd. Een opnamedag duurt uren en uren en daarvan worden maar een paar minuten uitgezonden. En dan nog zodanig dat het voor de kijker begrijpelijk is. Als deelnemer heb ik steeds de steun gevoeld van de programmamakers. Ze waren regelmatig met me in contact via een appje of een telefoontje. Een team van deskundige mensen die achter de schermen voor je zorgen. En ook als je er tussentijds behoefte aan had, kon je op ze terugvallen. En nu hoor ik je - gezien de ongezoute mening van het gros van de kijkers - bijna denken: “Zulke momenten zal jij dan wel, in het geval van Rob, veel nodig hebben gehad.” Haha, laat ik er maar om lachen. Rob is Rob, een muzikale, lieve vent met het hart op de juiste plek en zoals gezegd, wij waren geen match.”

Foto: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring