BOERgondische wijnfietstoer

Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk als ze langs druivenranken willen fietsen of wandelen.

Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk als ze langs druivenranken willen fietsen of wandelen.

Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. De omgeving is door het heuvelachtige landschap en de bijzondere grondsoort uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek kent verschillende wijngaarden en ‘wijnboeren’.

Om een kijkje te kunnen nemen bij deze ‘wijnboeren’ ontwikkelden zij samen een BOERgondische wijnfietstoer van een kleine 30 kilometer.

Bij deze toer ga je op de fiets (of in de auto of op de Solex ) langs de verschillende wijngaarden die de gemeente Berg en Dal rijk is. Bij iedere stop krijg je een lekker gerechtje, gemaakt met verse lokale producten. En de liefhebber bestelt daar natuurlijk een lekker glas Groesbeekse wijn bij. Al fietsend door het prachtige wijngaardlandschap waan jij je als God in Frankrijk! De toer brengt je naar: Wijngaard de Colonjes/Nederlands Wijnbouwcentrum, Wijngaard de Plack, Wijngaard van Ditshuizen, Wijngaard Klein-Amerika en Groentenhof Poelen.

De route is te rijden in  het laatste weekend van de maanden mei t/m augustus tussen 10.00 – 17.00 uur. De start is bij Wijnhoeve De Colonjes/Nederlands Wijnbouwcentrum, Bredeweg 2, Groesbeek. Kijk voor meer informatie en tickets op de website of bel naar 024-7111080.

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring