Dierenartsenpraktijk Groesbeek e.o. is verhuisd

Dierenartsenpraktijk Groesbeek en Omstreken is verhuisd. Dit voorjaar betrok DAP het ruime pand aan Dorpsplein 14 in Groesbeek centrum. Een pand waar in totaal veertien medewerkers, waarvan vijf dierenartsen, dagelijks bezig zijn met het wel en wee van onze (huis)dieren.

Dierenartsenpraktijk Groesbeek en Omstreken is verhuisd. Dit voorjaar betrok DAP het ruime pand aan Dorpsplein 14 in Groesbeek centrum. Een pand waar in totaal veertien medewerkers, waarvan vijf dierenartsen, dagelijks bezig zijn met het wel en wee van onze (huis)dieren.

Ik heb een afspraak met Hanneke Kösters, samen met Peter Stins eigenaar van de praktijk. Wanneer ik binnenkom, rondt Hanneke net een operatie van een navelbreuk bij een kater af. Opereren is hier een dagelijks terugkerende ingreep. We lopen door het gebouw en het valt me op dat alles ruim van opzet is en dat er een open werkklimaat heerst. “Ja, mooi hè? We werken hier met z’n allen samen”, zegt Hanneke. “Wanneer ik aan het opereren ben en als het verantwoord is, houden we de deuren open. Zo kunnen we communiceren en kunnen onze assistentes, onze paraveterinair medewerkers, ons assisteren als dat nodig is. En wanneer we tegelijkertijd bezig zijn en we iets willen vragen dan kan dat gewoon. En dat werkt erg goed moet ik zeggen.”

De praktijk is ruim van opzet, er zijn operatiekamers, ruime uitslaapkamers, een Röntgenkamer, een eigen lab en ga zo maar door. DAP heeft een ruime voorraad medicatie en andere medische benodigdheden. “We zijn in vierkante meters enorm gegroeid en kunnen daardoor nog beter en efficiënter werken. Onze deur staat altijd open en mensen kunnen ook altijd bij ons binnenlopen als ze een vraag over hun huisdier hebben.”

“Groesbeek is nu onze hoofdvestiging en daarnaast hebben we nog een vestiging in Beek en in Malden en een dependance in Millingen. Veel doen we op onze locaties maar we zijn ook vaak onderweg om de landbouw huisdieren te behandelen. En geen dag is hier hetzelfde. Als ik ingepland sta hier of op een andere locatie, kan er zomaar een spoedmelding tussenkomen en dan ben ik weer elders bezig. Ondanks de dagplanning moeten we met z’n allen schakelen als er een spoedgeval tussenkomt. Dat maakt ons werk in de Dierenartsenpraktijk dynamisch en erg leuk. We hebben allemaal dezelfde passie, werken hard en maken lange dagen. Daar klaagt hier niemand over. Ja, oké soms kan het best emotioneel zijn, een dier dat onder je handen uitglipt en overlijdt, maar dat komt gelukkig maar zelden voor. Het welzijn van de dieren staat bij ons voorop. Veel zieke of gewonde dieren genezen en komen er gelukkig weer bovenop. Daar doen we het voor!”

Dorpsplein 14 | Groesbeek | Tel: (024) 397 2900 |

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring