Durf jij om hulp te vragen?

Hulp vragen is een krachtige stap, het vraagt moed en zelfbewustzijn.

Hulp vragen is een krachtige stap, het vraagt moed en zelfbewustzijn.

Frank Janssen uit Groesbeek is Psychosociaal- en Runningtherapeut en heeft sinds twee jaar zijn eigen praktijk ‘Statera Counseling & Runningtherapie’. Daar wil ik graag meer van weten!

“Iedereen gaat weleens door een moeilijke periode in het leven”, aldus Frank. “Angst, onzekerheid, depressiviteit, (werk)stress, verlies van een dierbare enzovoort. Herkenbaar? Dan ben je menselijk. Toch vinden we het vaak lastig om aan te geven dat het even niet zo goed gaat. De drempel om hulp te vragen bij mentale of psychische klachten is vaak groot. Is het schaamte? Of schuift men het te snel weg? Een compliment voor jou als je dit durft toe te geven en kunt aangeven: ik wil er graag iets aan doen, maar weet alleen niet hoe en waar te beginnen.”

Samen werken aan inzicht en veerkracht
“Als Psychosociaal- en Runningtherapeut begeleid ik je om vooral bewust naar jezelf te kijken en te luisteren. Ieder mens heeft andere ervaringen, een andere beleving, achtergrond, opvoeding, waarden en overtuigingen. Dat maakt dat jij de unieke mens bent die je bent. Je mag er zijn zoals je bent, graag zelfs! Met behulp van mijn uiteenlopende ervaringen, persoonlijke aanpak en theoretische kennis help ik je richting zelfkennis, zelfacceptatie en zelfrespect. Wat wil je wél in plaats van wat wil je niet.”

Werkwijze
In de beginfase van een traject focussen we ons eerst op rust, overzicht, begrip voor jezelf en de voor je omgeving. Met name de omgeving waarin we ons bevinden, wordt regelmatig onderschat. Dat komt vaak omdat we te individualistisch bezig zijn en geen duidelijk beeld hebben van onze positie of rol binnen het werk, het gezin of andere sociale omgeving. We zijn ons vaak niet genoeg bewust van hoe we te werk gaan en wat onze omgeving met ons doet. Het blootleggen van denk- en gedragspatronen vormt de basis voor begrip en zelfinzicht: waarom denk ik wat ik denk en waarom doe ik wat ik doe? Hoe ga je om met dingen van jezelf die je niet leuk vindt en hoe ga je om met je eigen weerstand daarvoor? Dit soort uitdagingen kom ik veel tegen en ze vragen om geduld, acceptatie, een vleugje humor en durf om anders te kijken, anders te denken en uit je comfort zone te stappen. Ik help je graag.”

Lichaam en geest verbonden.
“Statera is het Latijnse woord voor balans. Als je lichaam gezond is, voel je je mentaal meer in balans. Het wordt vaak onderschat: wanneer je je goed voelt en positief denkt heeft dit invloed op je lichaam. Vandaar dat we werken aan je mentale gezondheid en veerkrachtig worden in lastige situaties. Je gezonde verstand gebruiken en luisteren naar je lichaam is hierbij van groot belang. Daarbij maak ik gebruik van wetenschappelijke, onderbouwde technieken, behandelmethoden en voorbeelden uit de praktijk.”

​Voel je welkom bij Statera

Statera Counseling & Runningtherapie
Tel: 06 38783253
frank@statera-counseling.com

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring