DVSG bouwt aan de toekomst

Ooit gevoetbald of gekorfbald bij DVSG of korfbalvereniging de Horst in Groesbeek? Een echte kantine hebben ze daar niet, dus worden de consumpties genuttigd bij buurman Café Hopmans of in het schutterijgebouw. Maar daar komt binnenkort verandering in. Ik sprak erover met enkele bestuursleden.

Ooit gevoetbald of gekorfbald bij DVSG of korfbalvereniging de Horst in Groesbeek? Een echte kantine hebben ze daar niet, dus worden de consumpties genuttigd bij buurman Café Hopmans of in het schutterijgebouw. Maar daar komt binnenkort verandering in. Ik sprak erover met enkele bestuursleden.

“Laten we beginnen met te zeggen dat wij en onze gasten altijd graag bij Café Hopmans komen, altijd gezellig zelfs. Maar zeg nou eens eerlijk, op een zaterdagochtend het café openen voor een paar kopjes koffie, dat zet geen zoden aan de dijk”, begint voorzitter Jan Coenen. “En het schuttersgebouw ligt niet centraal genoeg. Daarbij vinden wij dat DVSG als groeiende en bloeiende vereniging zelf een ontmoetingsruimte moeten hebben. Als je ziet hoeveel (jeugd-)leden we er afgelopen jaar hebben bijgekregen en hoeveel mensen er doordeweeks en in het weekend op het sportpark rondlopen, ja dan móet je gewoon een eigen clubgebouw hebben. We gaan daarom onze accommodatie aanpassen aan de eisen van deze tijd. Het doel is om een prachtig en sfeervol clubgebouw met bijbehorende kleedkamers te realiseren en het sportpark in te richten als dé plek voor multifunctionele (buiten-)activiteiten op de Horst. Ook is er met de verbouwing veel aandacht voor duurzaamheid. De gemeente Berg en Dal heeft een subsidie toegezegd, maar wij moeten ook een beroep doen op eigen vermogen. We zijn daarom een crowdfunding actie gestart om zo toch te zorgen dat we goed bij kas blijven, nu, maar ook over tien jaar. Door een donatie kunt u ons helpen de lasten voor onze vereniging wat te verlichten. En natuurlijk krijgt u daarvoor iets terug.”

Crowdfunding
Kartrekkers van de crowdfunding zijn Albert Schoenmakers, Henk Janssen en Tonny Arbeider. “Ons streven is € 30.000 bij elkaar te krijgen”, zegt Albert. “We zijn de week voor de kermis begonnen met alleen maar een spandoek. Dat leverde de eerste donaties al op.” “Ja, en we hebben verschillende opties waaruit je kunt kiezen en waarvoor je ook iets terugkrijgt”, aldus Henk. Tonny vult aan: “Men kan doneren voor een symbolisch steentje in het clubgebouw, een gesigneerde wedstrijdbal een reclamebord of zelfs een eigen zonnepaneel op het nieuwe gebouw!” “We hebben nog verschillende acties op de agenda staan. Een van die acties was op 25 september toen gingen we met de jeugd langs de deuren om snoepzakken te verkopen. Alle kleine beetjes helpen en dragen bij aan een mooie nieuwe accommodatie straks op de Horst!”

Meer info bel met Albert Schoenmakers: 06-15378110 of kijk op

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring