‘Een Chef-kok met een mes dat aan twee kanten snijdt’

Brasserie de Kookdoom in Millingen

Brasserie de Kookdoom in Millingen

“Hoe we aan de naam komen? Uit de serie Soof, daar zaten mijn vrouw Amanda en ik naar te kijken, en we zagen in de film een restaurant met de naam Kooksoof. Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en samen riepen we: ‘Kookdoom!’ Voor veel vrienden heet ik Doom in plaats van Dominique.”

 Inmiddels zijn de 37-jarige Dominique en zijn 33-jarige Amanda Jansen al een aantal jaren mede-eigenaar van wat vroeger ‘De Taverne’ was in Millingen aan de Rijn. Stijlvol prijkt de naam De Kookdoom boven hun langgekoesterde wens: een eigen brasserie met niet alleen een nieuwe kaart, maar ook met frisse ideeën die het verschil maken. “Ook de letters boven ons restaurant komen uit de film SOOF en die hebben we laten maken. Wij willen onze stijl uitstralen vanaf elke kant waar je Millingen inkomt’’.

Dominique volgde zijn opleiding bij ‘Het Vlaams Arsenaal’ in Nijmegen, en deed ervaring op bij zaken als Figaro, Toon en De Spil in Groesbeek. Al langer hadden ze ‘De Taverne’ in Millingen op het oog. Zo schreef hij hen ooit een brief met zijn visie waarna in 2017 de telefoon ging en voormalig eigenaar Leo van Alst hem uitnodigde voor een gesprek. “Onze visie was een nieuwe kaart met meer focus op dineren en zo begonnen we met twee avonden 'Intro-diner'. Die zaten beide meteen vol.”

In 2021 werd de naam De Kookdoom, zet Amanda boven de lijntjes uit met de inkoop en personeelszaken, werkt Dominique als chef-kok beneden en bestaat het personeelsteam uit twaalf medewerkers. “Mensen werken graag hier, ze komen vaak uit het dorp en we vinden een goede verstandhouding met het personeel erg belangrijk. Zo zijn er na de kermis en kerst speciale dagen voor hen en organiseren we regelmatig teambuildingsdagen.”  

Het eerste Pinksterweekend van de Kookdoom organiseerde Janssen met ‘Het Terrasfeest’ de seizoensopening: buiten koken met live muziek. “Dat was meteen een doorslaand succes. Op de muziek van de band Feest-expres liepen de gasten de polonaise op het terras met de hamburgers in de hand.”

Voor de Kookdoom werd dat het concept voor Konings-, Vader- en Moederdag met mooie stukken vlees, tapasavonden, bier- en wijnarrangementen, waarbij uit streekwijnen kan worden gekozen waarbij hij gasten adviseert welke gerechten daarbij passen. In september sluiten ze het seizoen af met een ‘Terras-sluit-avond’.

Onlangs hebben we een nieuwe kaart gepresenteerd die teruggaat naar de basis, maar wel met een nieuwe twist. De prijs/kwaliteitverhouding was daarbij belangrijk omdat we voor een leuke prijs toch iets speciaals wilden maken. Neem de spareribs: die gaan gekruid in vacuüm kookzakken op lage temperatuur vierentwintig uur in een waterbad (sous-vide), daarna kruiden en marineren we ze en gaan ze de oven in. Als je daarna het bot vastpakt blijft het vlees liggen.”

Plannen zijn er nog genoeg. Zo verhuist de keuken in de toekomst naar boven om de mensen nóg meer te betrekken bij zijn werk. “Beleving en mijn passie kunnen tonen, zo snijdt het mes aan twee kanten.”  

Brasserie de Kookdoom
Heerbaan 152 | Millingen aan de Rijn
 | info@dekookdoom.nl
Tel: (0481) 43 12 12

 

 

Naar het overzicht

Wim Bakker

Over de schrijver

Wim Bakker

Nu hij wat ruimer in zijn vrije tijd komt te zitten is er ruimte om het schrijven weer eens wat frequenter op te gaan pakken en dat doet Wim graag voor Topic magazine

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring