Er op uit in eigen streek!

Er op uit in de regio Berg en Dal, hieronder een aantal leuke wandelgebieden

Er op uit in de regio Berg en Dal, hieronder een aantal leuke wandelgebieden

De Duffelt
Het hart van De Gelderse Poort en de Duffelt, is ‘the place to be’ voor als je graag actief bezig wil zijn en door het gebied wil struinen. Vanuit Koffie- en Eethuis De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn starten diverse actieve en avontuurlijke tochten, waarmee je De Gelderse Poort ontdekt. Prachtige lange en afwisselende fiets- en wandelroutes door bijvoorbeeld de Ooijpolder brengen je op idyllische plekjes. Tijdens de fietstocht door de Ooijpolder kun je bijvoorbeeld met het pontje een oversteek maken.

De Bisonbaai
De Bisonbaai (of Bizonbaai) is een voormalig zandwingat in de Ooijpolder, nabij de Waal ten noorden van Ooij en ten oosten van Groenlanden. Tegenwoordig wordt de Bisonbaai veelal gebruikt als zwemwater en staat het bekend om zijn naaktstrand. Langs de kust van de “baai” grazen  gallowayrunderen en konikpaarden..

Kabouterroute
Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de alle dikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het vernieuwde kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg.

Om de kabouters te vinden moeten de kinderen wel goed speuren. Soms zijn kabouters bang voor mensen en daarom hebben ze zich een beetje verstopt. In het boekje staat precies hoe je de kabouterroute kunt lopen en waar je kabouters tegen kunt komen.

Je kunt de kabouters vooral vinden in de buurt van de houten paddenstoelen. Zo kom je misschien kabouter Omo tegen die er samen met het Wasvrouwtje voor zorgt dat alle kabouters er netjes uitzien en altijd schone kleertjes aanhebben. Bij de spoelput staat kabouter Siem te vissen en ook.

Het kabouterboekje is voor € 1,50 verkrijgbaar bij o.a. VVV Rijk van Nijmegen en Hotelrestaurant ’t Spijker (waar de route ook start).

De Millingerwaard
De Millingerwaard is en zeer gevarieerd natuurgebied waar geen vierkante meter hetzelfde is en je niet snel uitgekeken raakt. Je kunt er wandelen langs het pad dat vele mensen en dieren voor je gebaand hebben, maar ook kun je kiezen voor een unieke route, want je mag in de Millingerwaard ook buiten de gebaande wegen en paden wandelen.

Een enorme planten- en dierenrijkdom, grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën.

De open verbinding tussen de plassen in de uiterwaarden en de Waal zorgt dat dit een essentiële kraamkamer is voor vissen. De jonge visjes vinden hier beschutting tussen waterplanten en wilgenwortels en een overvloed aan voedsel in de vorm van kleine waterdiertjes.

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring