Ertoe doen als maatje dóet wat met je

‘Er zijn voor iemand’ als maatje, geeft je het gevoel dat je ertoe doet. Door iemand tijd en aandacht te geven, maak je een wereld van verschil. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, huiswerkmaatjes, wanndelmaatjes, en nog veel meer.

‘Er zijn voor iemand’ als maatje, geeft je het gevoel dat je ertoe doet. Door iemand tijd en aandacht te geven, maak je een wereld van verschil. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, huiswerkmaatjes, wanndelmaatjes, en nog veel meer.

Maatjes die langskomen om te kletsen en koffie te drinken, maatjes die helpen, advies geven of meegaan naar moeilijke dingen of maatjes die anderen laten lachen. Want plezier en persoonlijk contact staan voorop. Forte Welzijn faciliteert deze Maatjes. Topic ging met twee van hen in gesprek.

Alfons uit Groesbeek (74) is al jaren als vrijwilliger van ‘maatjes’ werkzaam bij Forte Welzijn. Hij gaat een paar keer per week bij een aantal vaste mensen op bezoek. “Ja, ik ga er erg graag naartoe en ga ook elke keer met een voldaan gevoel weer naar huis”, zegt hij. “Ik ben ooit begonnen bij Kalorama, daarna was ik een tijdje bij de Meent vrijwilliger en nu dus bij Forte Welzijn. Het is erg leuk en afwisselend werk. Er moet wel een klik zijn met de mensen anders werkt het voor beide partijen natuurlijk niet. Ik ga met hen wandelen, ik kaart met ze, of begeleid ze wanneer ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moeten. In totaal heb ik zo vier mensen die ik bezoek en ben er zes tot zeven uur per week mee bezig. Let wel: niks moet, alles mag en natuurlijk kun je ook een uurtje of twee uurtjes maatjes zijn, Forte kent genoeg leuke mensen die wachten op een maatje.”

Ook Anneke uit Zyfflich is maatje bij Forte. Eenmaal per week fietst ze van Zyfflich net over de grens naar Groesbeek om daar als maatje te werken voor een oudere dame. “Erg leuk en dankbaar werk”, zegt Anneke. “Ik ben er ongeveer drie uur per week zoet mee en haal er veel voldoening uit. Ook omdat ik zie dat we juist samen erg genieten van de dingen we doen. Ik neem haar graag mee naar buiten waar we leuke wandelingen maken daar waar het mogelijk is. Of we praten gewoon gezellig over van alles en nog wat. De tijd vliegt echt voorbij, dus dat is een teken dat het gezellig is. Forte ondersteunt haar maatjes, ons dus, erg goed. Er zijn bijeenkomsten waar we van onze ervaringen kunnen leren en daar waar gewenst zijn er cursussen te volgen die betrekking hebben op het werk als maatje. En het allerbelangrijkste: Forte luistert goed en zorgt vrijwel altijd voor een goede match.”

Maatje worden
Heb je een paar uurtjes in de week tijd en wil je graag iets voor een ander betekenen? Hulp bieden in jouw buurt? Misschien is iemands maatje zijn dan wel iets voor jou! Als maatje maak je iemand anders (en je eigen) leven leuker. Bij Forte zijn verschillende soorten maatjes. Zo kun je als maatje bij iemand langsgaan om te kletsen en koffie te drinken, of samen wandelen en eropuit gaan. Er zijn maatjes die helpen, advies geven of meegaan naar activiteiten. Plezier en persoonlijk contact staan altijd voorop.

Wil jij er zijn voor een ander? Meld je dan aan, want iedereen verdient toch een maatje.

Forte Welzijn
tel: (085) 040 60 66

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring