Feest van het licht aangepast!

18 december 2021 tot en met 9 januari 2022 geniet je bij Museumpark Orientalis van het Feest van Licht. Helaas loopt het anders…

18 december 2021 tot en met 9 januari 2022 geniet je bij Museumpark Orientalis van het Feest van Licht. Helaas loopt het anders…

We zijn geschrokken van de nieuwe ontwikkelingen in de corona-pandemie en de maatregelen die vanaf zondag 19 december gelden. We sluiten het museum met pijn in ons hart, want er is door velen hard gewerkt om dit Feest van Licht mogelijk te maken. Bovendien staat Feest van Licht symbool voor dat wat in onze ogen juist nu nodig is.

Daarom stellen wij wel ons park dagelijks open tussen 11.00 en 18.00 uur.

Zo hebben we in de regio Nijmegen extra ruimte beschikbaar (30 hectare) om naar buiten te gaan en te wandelen. Omdat het museum gesloten is, vragen we geen entree. Een vrijwillige bijdrage, eenmalige donatie of Vriend worden, zou ons wel ontzettend helpen. U kunt dit eenvoudig doen op de website van het museum. (zie onderstaande link).

Er is koffie ‘to-go’ verkrijgbaar en ook de vertrouwde oliebollenkraam is aanwezig.

Heeft u vragen over uw gekochte kaartje? Kijk even op de site.

Kribkes kieken
Kerststallen uit collectie Museumpark Orientalis te zien bij ‘t RestaurantGilde van Kiste Trui

Meer dan 1.000 bijzondere kerststallen heeft Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting in haar bezit. Een deel hiervan is te bewonderen tijdens Feest van Licht, tussen 18 december en 9 januari. Een ander deel is ‘on tour’ en te zien bij vijf restaurants in Mook, Molenhoek en Plasmolen. Ze vormen een mooie (wandel)route tijdens de kerstvakantie.

Het is inmiddels een traditie: het jaarlijkse Feest van Licht bij Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting. Het museum kan echter maar een klein deel van de omvangrijke collectie plaatsen. Zonde, dacht Richard Meeussen, uitbater van Herberg ’t Zwaantje in Mook en hij zocht contact. Met als resultaat dat een kleine twintig kersstallen uit de hele wereld deze weken te bewonderen zijn bij vijf restaurants in de regio. Naast ’t Zwaantje staan er ook kerststalletjes bij De Plasmolense Hof, de Pannekoekenbakker en Grand café De Mallejan (alle drie in Plasmolen) en Van der Valk in Molenhoek. Door de ligging van de restaurants vormen ze samen een mooie route. Richard: “Je kunt bijvoorbeeld door het bos van ’t Zwaantje naar Molenhoek of naar Plasmolen lopen. En natuurlijk ook omgekeerd. Heerlijk, vooral in deze weken.” Bovendien willen de restaurateurs op deze manier het Feest van Licht van Museumpark Orientalis figuurlijk in de spotlights zetten. De deelnemende restaurants hebben de kerststallen veelal voor de raam staan.  

We wensen u fijne feestdagen, alle goeds voor het nieuwe jaar en laten we vooral om kijken naar elkaar. Op een andere manier dan we zouden willen, maar met dezelfde intentie.

Volgend jaar hopen we weer een Feest van Licht te vieren.

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring