Gewoon gezellig samen…

66 jaar Carnavalsvereniging Net Aecht Groesbeek

66 jaar Carnavalsvereniging Net Aecht Groesbeek

Een aantal leden van de schutterij deed lang geleden mee met de carnavalsoptocht van het Keulen van Gelderland met op hun wagen een kersenkanon. Een naam voor hun carnavalsvereniging was er nog niet. Toen het kersenkanon zogenaamd afging op de wagen en er, puur toeval, bij iemand in de buurt op hetzelfde moment een pet afvloog riep één van de toeschouwers: “Da is Net Aecht”. En zo ontstond Net Aecht, officieel op 14 oktober 1957.

We zijn een laagdrempelige vereniging waarin het 'samen plezier hebben' heel belangrijk is. Daarnaast vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij Groesbeek. Deze betrokkenheid vind je terug in de jaarlijkse ziekenbezoeken, het carnaval met de bewoners van Pluryn, het bezoeken van de scholen en de diverse senioren carnavalsmiddagen die we met veel plezier bezoeken. We werken plezierig en nauw samen met het SOK en met collega vereniging de Feestneus maar we vinden het ook belangrijk om onze eigen identiteit te bewaren. Bovendien zijn we lid van HELAHO, het overkoepelende orgaan voor alle carnavalsverenigingen die een prins leveren in de gehele gemeente Berg en Dal. Dit zorgt ervoor dat ook de banden met overige collega-verenigingen uit de gemeente warm zijn. Onze roots liggen op De Horst en daar zijn we trots op! We werken dan ook graag samen met de lokale ondernemers van De Horst zoals onder andere Café Zaal Ton Oomen, Café Hopmans en AnyTyme De Horst. Onze uitvalsbasis is Dorpshuis De Slenk in Groesbeek, in 2022 zelfs genomineerd voor Dorpshuis van het jaar en dat is niet voor niks!

Kinderoptocht
Al vele jaren organiseren we met veel trots de kinderoptocht op De Horst. De jeugd heeft de toekomst en daarom vinden we het als vereniging heel belangrijk dat de kinderoptocht blijft bestaan. Elk jaar weer worden we verrast door de creativiteit van de kinderen en het maakt ons trots als we zien dat jongelui die eerst meededen met de kinderoptocht in hun (jong)-volwassen leven met hun vriendengroep zelf een carnavalsvereniging opzetten: jong geleerd blijkt oud gedaan. De kinderoptocht vindt in 2023 plaats op zaterdag 18 februari. Aanmelden kan op zaterdag 4 februari tussen 14.00 en 15.30 uur bij Dorpshuis De Slenk, Reestraat 2 te Groesbeek. Praalwagens kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: optocht@netaecht.nl.

Verlichte halfvastenoptocht
Samen met Frans Derks van de Linde, organiseert Carnavalsvereniging Net Aecht al jaren de verlichte halfvastenoptocht. Op dit moment zijn we samen met Frans de mogelijkheden voor het blijven organiseren van de verlichte halfvastenoptocht aan het onderzoeken. Zodra hierover meer bekend is kunt u dit vinden op onze website (www.netaecht.nl). De verlichte halfvastenoptocht staat nu in elk geval gepland voor zaterdag 18 maart 2023.

Nieuwe Prins(es)
Dit jaar steken we de onthulling van onze nieuwe Prins(es) in een nieuw jasje. We ontmoeten jullie graag op vrijdag 25 november bij Café Zaal Hopmans, Hoge Horst 56 te Groesbeek. De zaal en het café zijn open vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Diverse schlagergroepjes brengen hun favoriete schlager ten gehore in een compleet nieuwe groepssamenstelling, dit onder het motto: 'Gruusbekse schlagers vur mekoar, dur mekoar'. De presentatie van dit gedeelte is in handen van niemand minder dan Frans Derks jr. en Micky Haerkens, muzikaal omlijst door Feest DJ Mark, Gewoon Gezellig. Tijdens deze avond wordt de nieuwe hoogheid van Carnavalsvereniging Net Aecht bekend gemaakt door middel van het spel 1 tegen 11 Prinses Ummenie d’n 61e, Eline de Valk, zal in dit spelprogramma 10 van de 11 tegenspelers wegspelen en zo haar mede-prins(es) onthullen. Deze avond is live op televisie te volgen via Omroep Berg en Dal. Onze nieuwe hoogheid wordt in de voorbereiding naar het aankomende seizoen toe, gevolgd door Omroep Gelderland voor een documentaire. Deze documentaire zal in de week van de carnaval worden uitgezonden. Zodra hier een exacte datum van bekend is, delen we die via onze website en social media. Zoals gebruikelijk krijgt onze nieuwe hoogheid een receptie aangeboden bij Café Zaal Ton Oomen, Reestraat 4 te Groesbeek, op zondag 8 januari vanaf 13.11 uur.

Jubileumweekend
In carnavalsseizoen 2022-2023 bestaat onze vereniging 66 jaar. In verband met de coronaperikelen van de afgelopen jaren is in overleg met collega-vereniging de Feestneus besloten om de viering van ons jubileum te verplaatsen naar seizoen 2023-2024. Houdt daarom het weekend van 11, 12 en 13 oktober 2024 alvast vrij want we gaan er een onvergetelijk maar bovenal gewoon gezellig feestweekend van maken. Maar ook dit seizoen zetten we, samen met jullie, alles op alles om er een prachtig carnavalsseizoen van te maken in het Keulen van Gelderland.

Gewoon gezellig samen!
Alaaf

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring