Groesbeekse Looptour 2022

Na twee jaar uitstel in verband met de Corona crisis kan nu eindelijk de 31e Groesbeekse Looptour van start gaan. Het loopevenement wordt t/t 18 juni georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Na twee jaar uitstel in verband met de Corona crisis kan nu eindelijk de 31e Groesbeekse Looptour van start gaan. Het loopevenement wordt t/t 18 juni georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers.

De GLT is een uniek evenement in Nederland. Het is de enige trim / hardloopwedstrijd waarbij de lopers kunnen kiezen uit een 4 of 7 daagse variant. De looptour richt zich op de recreatieve trimmer die een sportieve uitdaging niet uit de weg gaat. Alle etappes worden gelopen in de schitterende Groesbeekse omgeving waarbij de bossen van Staatsbosbeheer en het Gelders Landschap het decor vormen. Door het meerdaagse karakter en het uitdagende heuvelachtige parcours telt de GLT zeker tot een van de zwaarste loopevenementen in Nederland. De organisatie wil het evenement vooral kleinschalig houden waarbij na de laatste etappe altijd een gezellig samenzijn wordt georganiseerd met prijsuitreiking. Elk jaar mag de GLT zich verheugen op een kleine groep vaste deelnemers maar ook andere lopers zijn van harte welkom. Naast het deelname aan de 4 of 7 daagse variant is het ook mogelijk om in te schrijven voor een of meerdere individuele etappes.  

Aanmelden voor de GLT kan via onderstaande website 

Een overzicht van de etappes:

Zaterdag 11 juni Boswachterij Groesbeek nabij de speelweide, 4 rondjes van 2,5 km, 10 km

Zondag 12 juni Hotel Erica Berg en Dal, 10 rondjes met klim (trapjes) 9,6 km

Maandag 13 juni Cooperpad, Zwaantje  Mook, 3 km

Dinsdag 14 juni Cardo Pluryn, lange duurloop, 20 km

Woensdag 15 juni Rustdag

Donderdag 16 juni Motorcrossbaan Groesbeek, 5 rondjes, 7,5 km

Vrijdag 17 juni Bergetappe, Stollenbergweg 4 rondjes, Berg en Dal, 6 km

Zaterdag 18 juni Groesbeeks bos en Mookerheide, Zwaantje Mook,15 km

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring