Helen Liebers, al veertig jaar op de bühne als zangeres!

Veertig jaar geleden begon de Groesbeekse zangeres Helen Liebers haar muzikale carrière. Al heel vroeg in haar leven stond vast dat muziek haar leven zou gaan bepalen. Niet zo verwonderlijk als je vader de frontman van The Sunstreams was.

Veertig jaar geleden begon de Groesbeekse zangeres Helen Liebers haar muzikale carrière. Al heel vroeg in haar leven stond vast dat muziek haar leven zou gaan bepalen. Niet zo verwonderlijk als je vader de frontman van The Sunstreams was.

Met haar zus en drummer Henk Janssen (de Knol) begon zij orkest The Moonlights. In 1993 werden zij ontdekt door Ad Kraamer, producer van vele bekende artiesten, die twee albums en diverse singles met The Moonlights opnam. Dat leverde diverse radio- en TV optredens op en ze werden een veel gevraagd orkest. In 2001 en 2002 produceerde Huub Arents met hen twee albums, opgenomen bij Marlstone de platenmaatschappij van Beppie Kraft. Daarna verscheen er bij dezelfde maatschappij nog een album. En daarna werd het op CD gebied wat rustiger.

Solozangeres
Na 32 jaar samen te hebben gewerkt met haar trio besloot Helen solo te gaan. En dat bleek geen verkeerde beslissing te zijn. Met haar unieke stemgeluid en veelzijdig repertoire werd zij een veelgevraagde zangeres. Vanaf 2013 ging ze weer samenwerken met Huub Arents en verscheen haar eerste solo CD single ‘Laguna d’amore’ en daarna kwam haar eerste solo CD album ‘Mijn gevoel’ uit. In 2015 maakte zij samen met de Groesbeekse trompettist Leo Wijnhoven een sfeervol kerstalbum. Van dit album werd een TV kerstspecial gemaakt bij Omroep Berg en Dal, opgenomen in het Bijbelsmuseum Orientalis Heilig Landstichting. Naast haar kwaliteiten als zangeres bleek Helen nog meer in haar mars te hebben. Want samen met Huub Arents schreef en produceerde zij diverse CD’s. Maar ook fungeerde zij regelmatig bij opnames als vocal zangeres zoals op diverse albums van trompettist Leo Wijnhoven. In 2017 verscheen haar tweede album ‘Een Nieuwe Dag’. Binnen no- time was het album uitverkocht. Op het album stond onder meer een duet met vader Wim die in 2016 was overleden. Mede door de techniek van vandaag was dat mogelijk. Ook het lied ‘Als je gaat’, dat Wim enkele maanden voor zijn overlijden schreef, werd als herinnering aan hem op CD gezet. Met Theo Peters (Theetje Bruuns) uit Groesbeek nam zij een prachtige duet op: ‘Samen zijn, maar toch alleen’ een lied over dementie. Met diverse Groesbeekse artiesten vormde zij enkele jaren een groep onder de naam ‘Mooi was die tijd ‘, een nostalgische muziekshow die voornamelijk optrad voor senioren. In 2018 kon Helen natuurlijk niet wegblijven op de CD ‘Groesbeek daar zit muziek in…’ dus was zij een van twintig deelnemende Groesbeekse artiesten.

In 2019 verscheen het lied ‘Laat me dromen’ op CD single, waarop ze samenwerkt met Dick van Altena. Het lied wordt ook vandaag de dag nog regelmatig gedraaid op de Nederlandse radiozenders. Van het lied is ook een prachtige videoclip gemaakt die regelmatig te zien is op diverse TV zenders.

In datzelfde jaar brak voor haar een moeilijke tijd aan. Nog maar net een jaar getrouwd werd haar man Edwin ongeneeslijk ziek en Helen zette alle muziekactiviteiten stop om hem te verzorgen. Hij overleed op 31 augustus 2020 op 47 jarige leeftijd.

Een jubileumfeest dit jaar zit er begrijpelijkerwijs dan ook niet in en ook de de plannen voor het maken van een jubileum CD werden daarom stopgezet.

Tot slot, na veertig jaar als zangeres, kan de sympathieke Groesbeekse Helen Liebers zeker terugkijken op een veelzijdig leven waarin muziek altijd met veel plezier op de eerste plaats kwam.

Naar het overzicht

Huub Arents

Over de schrijver

Huub Arents

Huub schrijft voor Topic elke editie weer een leuk verhaal over de vele artiesten die onze regio rijk is.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring