Het is nog leuker dan verwacht
Afgelopen juni maakten Theo en Sanne Reijnen een sprong in het diepe door Hotel-Restaurant Oortjeshekken over te nemen. Iets waar ze stiekem altijd van hadden gedroomd. Ze zegden hun banen op om zich volledig op het horecaleven te focussen. Van een gesprek in de huiskamer naar het overnemen van een huiskamercafé. We kijken samen met hen terug op deze tijd.
- Remi van Bergen
- Topic Berg & Dal
- Deel dit artikel
Afgelopen juni maakten Theo en Sanne Reijnen een sprong in het diepe door Hotel-Restaurant Oortjeshekken over te nemen. Iets waar ze stiekem altijd van hadden gedroomd. Ze zegden hun banen op om zich volledig op het horecaleven te focussen. Van een gesprek in de huiskamer naar het overnemen van een huiskamercafé. We kijken samen met hen terug op deze tijd.
Bij Oortjeshekken word je al snel meegenomen in de authentieke sfeer en het vakantiegevoel. Een boekje lezen in de luwte van een olijfboom of even bijkomen van een zware fietstocht met een biertje van de tap. Oortjeshekken is een plek waar soms de tijd lijkt stil te staan, maar die tegelijkertijd continu in ontwikkeling is. Zo was het ook deze zomer. Op het terras met een dikke plak notenbrood en een overheerlijke cappuccino leek er niet veel veranderd maar op de achtergrond waren Theo en Sanne druk bezig. Het werd een zomer vol ontdekkingen, nieuwe ervaringen en leermomenten.
“We vinden het eigenlijk nog leuker dan verwacht”, begint Sanne. “Het contact met mensen, de samenwerking met een fantastisch team en de relaxte sfeer op het terras maken het een prettige ervaring” “Er komen hier wandelaars, fietsers en gasten uit alle hoeken van het land”, vult Theo aan. “Erg leuk om te zien dat men Oortjeshekken in heel Nederland kent. Nu alleen de mensen uit de naaste dorpen nog”, lacht hij. “Nee, het is ook best begrijpelijk, je gaat al snel naar een ander dorp of stad om er te verblijven of uit te eten. Ik durf dan ook best te zeggen dat het hier bij Oortjeshekken erg goed vertoeven is, ook als je dichtbij woont.”
“’s Avonds sfeervol dineren is ook zeker een aanrader. Bij Oortjeshekken is het hele jaar door leven in de brouwerij,” aldus Sanne.
Theo concludeert met een glimlach: “We hebben een goede stap gezet. We begonnen redelijk blanco, maar hebben de uitstraling en sfeer van Oortjeshekken behouden. In vier maanden hebben we veel geleerd, en eigenlijk leren we nog elke dag.”
Oortjeshekken, hotel, restaurant, huiskamercafé
Erlecomsedam 4, Ooij
Tel. (024) 663 1288