Het muziekleven van Huub Arents

‘Groesbeek dorp van muziek’ is al heel lang een vaste rubriek in Topic, steevast geschreven door Huub Arents. Dit keer staat Huub zelf eens in de spotlights. En vanaf nu is de rubriek gewijzigd in ‘Het muziekleven van…’

‘Groesbeek dorp van muziek’ is al heel lang een vaste rubriek in Topic, steevast geschreven door Huub Arents. Dit keer staat Huub zelf eens in de spotlights. En vanaf nu is de rubriek gewijzigd in ‘Het muziekleven van…’

Carrière
Huub begon met zijn muzikale activiteiten tegen het einde van de jaren vijftig. Zijn carrière kent een  veelvoud aan memorabele momenten. Samen met zijn broer Fons deed hij al op twaalfjarige leeftijd mee aan populaire talentenjachten en in Malden werden ze destijds tweede, net achter Ciska Peters. Huub was tenor bij het Groesbeeks Gemengd Koor en een van de oprichters van een jongerenkoor. In de jaren tachtig speelde hij samen met Theo Vissers, Tonny Pouwels en Peter Janssen in het hobbybandje: ‘De Pekschieters’. Toen eind jaren tachtig de CD ‘Groesbeek Dorp Vol Muziek’ uitkwam was Huub ook van de partij. Hij schreef voor Duo Sunday het lied ‘Langzaam gaat de nacht voorbij’ en voor Blitz ‘Want er is niemand zoals jij’, de start van zijn carrière als schrijver van liedjes. Hij schreef onder andere voor zijn vriend Dennie Christian, Freddy Breck, Marga Bult, Stef Ekkel en de Zangeres Zonder Naam. Ook schreef hij nummers voor The Sunstreams, The Moonlights, Helen Liebers en vele andere plaatselijke artiesten. Een hele lijst dus!

Artiestenbureau
Begin jaren negentig begon Huub samen met muziekproducer Ad Kraamer zijn eigen artiestenbureau.  Concerten met De Dijk, Guus Meeuwis, Lee Towers, Clouseau, Frans Bauer en ga maar even door, hij draaide er zijn hand niet voor om. Huub werd een bekende in de muziekwereld en dankzij zijn grote muzikale netwerk lukte het hem toen zelfs tweemaal het populaire tv programma ‘Op Volle Toeren’ naar Groesbeek te halen. Van 2001 tot 2012 was hij eigenaar van cultureel centrum De Mallemolen, waar hij vele bekende maar ook beginnende artiesten en bands een podium bood. Huub produceerde ook verschillende muziekalbums zoals voor Helen Liebers en Leo Wijnhoven en in 2018 een CD met louter Groesbeekse artiesten: ‘Groesbeek daar zit muziek in’.

Radio en TV
Begin jaren negentig werd Huub presentator bij Omroep Groesbeek, het latere Omroep Berg en Dal. Hij presenteerde diverse programma’s en ook nu nog presenteert hij ‘de Gezellige Zaterdagmiddag’ en ‘Het Muziekleven van’. Met ‘Het Muziekleven van’ is Huub ook op TVELLEF en Tv Omroep Berg en Dal te zien.

Overige activiteiten
Huub blijft actief als columnist, webbeheerder, tekstschrijver, liedjesschrijver en als organisator, want hij organiseert nog steeds grote en kleine evenementen. Veelal muziek gerelateerd en dan met de focus op Groesbeekse muziek. Voor dit laatste waarmee hij de typisch Groesbeekse sound op de  kaart zette ontving hij in 2007 een koninklijke onderscheiding. We zeggen dus geen woord teveel als we besluiten met:

Huub Arents een echte muzikale Groesbeker!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring