Juffies speel- en beweegcafé

waar we elkaar ontmoeten en taal en motoriek stimuleren

waar we elkaar ontmoeten en taal en motoriek stimuleren

Tineke van Kesteren uit Groesbeek is in september juffies speel- en beweegcafé gestart. Een plek  in het centrum van Groesbeek waar je elkaar ontmoet en je samen de taal en motoriek van de kids stimuleert.

‘Spelen is het werk van kinderen’ en ‘it takes a village to raise a child’!

Voordat die kleintjes met je kunnen praten is er veel mogelijkheid om via baby- en kindgebaren met ze te communiceren. Vanaf  6 maanden kun je horende kinderen van horende ouders al leren hoe ze hun motorische vaardigheden in kunnen zetten om te gebaren. Hoe voel jij je als je niet begrepen wordt? Bedenk eens wat een frustratie het kan voorkomen wanneer je kindje zich zou kunnen uiten voordat het kan praten…

Maak kennis met baby- en kindgebaren tijdens een workshop of volg de complete cursus. Leer de gebaren en hoe je deze in kunt zetten in de dagelijkse praktijk met je kindje.

Om de motorische ontwikkeling te stimuleren zijn er de wobbelturnlessen voor kinderen van
2 t/m 8 jaar
. Een uurtje bewegen en spelletjes doen op en rond de kromme wobbelplank.

Tijdens de schrijfdansuurtjes bewegen we op muziek ter stimuleren van een goed handschrift. We maken de bewegingen eerst groot en met het hele lijf en daarna kleiner en op het schrijfoppervlak. We werken met verf, zand, scheerschuim, krijt en water. Ook deze uurtjes zijn voor kinderen van
2 t/m 8 jaar.

De speelochtenden zijn ontmoetingsmomenten voor (groot)ouders met kids van 0 tot 4 jaar. Samen met je kleintje spelen, onder het genot van een koffie; ervaringen delen en je vragen stellen; van elkaar leren. Geregeld komen er professionals kijken om een steuntje in de rug voor je te kunnen zijn.

Graag tot ziens   

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring