KNOTSSTIJLTOMBOLA

Toneel Mooi Uitzicht speelt theatervoorstelling: KNOTSSTIJLTOMBOLA

Toneel Mooi Uitzicht speelt theatervoorstelling: KNOTSSTIJLTOMBOLA

Een unieke muzikale voorstelling door doofblinde acteurs

Toneel Mooi Uitzicht, onderdeel van Kalorama Centrum voor doofblinden, speelt de muzikale theatervoorstelling: KNOTSSTIJLTOMBOLA. De voorstellingen worden opgevoerd bij Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Mis deze unieke voorstelling niet! De voorstelling wordt gespeeld op donderdag 30 mei om 19.00 uur, zaterdag 1 juni om 13.30 uur en zondag 2 juni 2024 om 13.30 uur. Reserveer vooraf uw kaartje(s) door een mail te sturen naar: secretariaat@kalorama.nl  Een toegangskaartje kost € 5,-. Geeft u duidelijk het aantal kaartjes en de datum van de voorstelling aan? Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen en consumpties zijn voor eigen rekening. 

Voor iedereen is er een eigen stijl
Supervrolijk, maar het kan ook heel erg eng zijn.
Mijn mond wordt droog, of andersom; ik kwijl
Bij alles wat ik zie in mijn eigen voorkeur
Hoop dat u ook zo geniet als u onze scènes ziet.”

Magisch om met elkaar te fantaseren
Bovenstaande korte tekst komt uit het eindlied van onze voorstelling. Wij bedenken onze verhalen helemaal zelf. De regisseur en begeleiders bedenken een thema. Dit jaar is dat 'filmstijlen'. Elke speler heeft gekozen wat hij of zij wil spelen. Al dan niet met behulp van de begeleiders en tolken. De vrijheid van spelers is hierbij erg groot. Het is magisch om met elkaar te fantaseren, elkaar te inspireren en iets moois te creëren. Dat is ook deze voorstelling weer goed gelukt! Allerlei personages komen in de voorstelling voorbij. Bijvoorbeeld: de cowboys uit ‘The good, the bad and the ugly' of Maria en Kapitein von Trapp uit de 'Sound of Music'. Maar ook figuren uit tv-series zoals ‘Swiebertje’, ‘Flikken Maastricht’ en de ‘Familie Knots’. En nog heel veel meer… Het is een knotsgekke tombola aan stijlen geworden. Vandaar de titel: KNOTSSTIJLTOMBOLA!

Toneel Mooi Uitzicht
De spelers van Toneel Mooi Uitzicht wonen in het Centrum voor doofblinden van Kalorama in Beek of ze wonen zelfstandig en krijgen ambulante en andere zorg vanuit Kalorama. Het woord Kalorama komt uit het oude Grieks en betekent letterlijk Schoon Uitzicht. Alle 27 acteurs hebben moeite met horen en/of zien, in de breedste zin van het woord. De theatergroep gaat niet uit van beperkingen, maar werkt vanuit talent! De decors en rekwisieten worden in eigen beheer gemaakt door de decorgroep bestaande uit doofblinde deelnemers. Daarnaast zijn er 7 muzikanten betrokken die de gehele voorstelling muzikaal begeleiden. Door met elkaar samen te werken, worden de spannendste verhalen gemaakt en gespeeld. Deze groep verzorgt met elkaar in hun voorstellingen de Mooiste Uitzichten.

Megaproductie
KNOTSSTIJLTOMBOLA is een megaproductie. Toneel Mooi Uitzicht heeft een grote groep van spelers, begeleiders, een band, catering en grimeurs. In 2011 speelde deze groep hun eerste grote voorstelling. KNOTSSTIJLTOMBOLA in 2024 is al weer de 14e grote voorstelling die gespeeld gaat worden.

Meer informatie
We hebben te maken met stijgende kosten in de zorg. Anders dan voorgaande jaren is de toegang niet meer gratis en vragen we voor een toegangskaartje € 5,-. Heb je vragen over de toegangsprijs? Of heb je juist ideeën hoe wij fondsen kunnen werven? Stuur dan een mail naar regisseur Casper Schimmel: c.schimmel@kalorama.nl Wij zouden het fantastisch vinden als mensen ons kunnen helpen met fondsenwerving!

Bezoek voor meer informatie onderstaande website Of kijk op de facebookpagina: www.facebook.com/toneelmooiuitzicht

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring