“Kom mar Kieke”

Op 1, 2 en 3 november wordt voor de 10e maal de tentoonstelling “Kom mar Kieke” gehouden in dorpshuis De Slenk in De Horst, Groesbeek

Op 1, 2 en 3 november wordt voor de 10e maal de tentoonstelling “Kom mar Kieke” gehouden in dorpshuis De Slenk in De Horst, Groesbeek

“Kom Mar Kieke”  is een kunsttentoonstelling, die op gezette tijden plaatsvindt; meestal elke 3-5 jaar. De eerste was in 1982, de laatste was in 2016. De vorige exposities waren telkens een groot succes, zowel wat betreft de kwaliteit van de tentoongestelde kunst als het aantal bezoekers. Ook de gezellige sfeer zorgde steeds voor veel publiek, dat blijk gaf van heel veel positieve waardering.

Met “Kom Mar Kieke” wordt  geprobeerd een aantal doelstellingen na te streven. Eén van de doelstellingen is om voor iedereen de drempel tot de kunst te verlagen, ook voor de jeugd. Dat kan en zal er toe leiden dat meer mensen zich met kunst gaan bezighouden of zich in kunst gaan verdiepen. Ook krijgen mensen die kunstzinnig bezig zijn, en anders niet zo gauw of helemaal niet hun werk kunnen tonen, nu wel de kans om hun werk aan anderen te laten zien. De expositie is ingericht door een goede samenwerking van beroepskunstenaars en amateurs. En dat stimuleert ook de deelnemers elke keer weer tot grotere creativiteit. Te zien is dan ook dat “grote” en “kleine” kunst heel goed kunnen samengaan, en elkaar kunnen versterken.

Het blijkt dat zelfs een kleine woonomgeving kan beschikken over een groot aantal kunstzinnige en creatieve mensen. Alle deelnemers zijn namelijk woonachtig in het Groesbeekse kerkdorp De Horst, of hebben er gewoond. En tot nu toe waren er in totaal al 67 deelnemers ! Dit jaar zijn er 19 kunstenaars, waarvan er drie dit jaar voor de eerste keer meedoen. De verscheidenheid aan technieken is groot; te zien zijn olieverf- en acrylschilderijen, tekeningen, beelden, emailleerwerk, fotografie, siersmeedwerk, houtwerk, mozaïekwerk, objecten, tekstkunst, bloemkunst en glassculpturen.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van kindcentrum Op De Horst maken ook kunstobjecten; die zijn ook te zien tijdens de tentoonstelling. Op vrijdagmorgen komen ze allemaal kijken naar de tentoonstelling. Via enkele opdrachtjes worden ze uitgedaagd om goed te kijken en na te denken over wat ze zien.

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 1 november om ongeveer 13.00 uur door wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal. Er is een mooie openingsceremonie, met onder andere de drumgroep van kindcentrum Op De Horst en een accordeon-duo. Dat duo zal ook zondagmiddag komen spelen.

De openingstijden van de expositie zijn:
vrijdag 1 november van 12.00 - 18.00 uur      
zaterdag 2 november van 12.00 - 18.00 uur
zondag 3 november van 10.00 - 18.00 uur
Locatie: dorpshuis De Slenk, Reestraat 2 (De Horst) Groesbeek.

De toegang is gratis, maar een bijdrage van de bezoekers is zeer welkom.
De expositie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Berg en Dal.

Een voorproefje ? Kijk op:

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring