Madame Cathérine weet echt alles over kaas!

Ja, ik heb misschien wel de mooiste baan van de wereld; ik kom veel mensen tegen, vaak zeer bijzondere en gepassioneerde mensen. Mensen die zo enthousiast over hun onderneming of product kunnen vertellen, dat ik zelf ook snel enthousiast raak. Zo iemand is Adelheid van Lierde. Adelheid is een officieel erkende kaasmeester en heeft haar eigen onderneming ‘Madame Cathérine’. Ik ga bij haar op bezoek.

Ja, ik heb misschien wel de mooiste baan van de wereld; ik kom veel mensen tegen, vaak zeer bijzondere en gepassioneerde mensen. Mensen die zo enthousiast over hun onderneming of product kunnen vertellen, dat ik zelf ook snel enthousiast raak. Zo iemand is Adelheid van Lierde. Adelheid is een officieel erkende kaasmeester en heeft haar eigen onderneming ‘Madame Cathérine’. Ik ga bij haar op bezoek.

Stipt om 20.00 uur sta ik voor de deur bij Adel, zoals ze graag genoemd wil worden. Ze laat me  binnen en we gaan samen met haar vriend aan de keukentafel zitten. Adel heeft alles al tot in de puntjes voorbereid dus krijg ik deze avond verschillende kazen voorgeschoteld. Een klein beetje verrast ben ik wel, had ik dat maar geweten, dan had ik thuis niet gegeten. ????

“Voel uzelf thuis, relax en geniet van al het lekkers ik u ga bieden”, begint Adel, ze is geboren en getogen in Antwerpen en praat fantastisch Vlaams. Ze serveert het eerste lekkere kaasje op een mooi plankje. Aan alles is gedacht en het ziet er echt perfect uit. “Ja, áls ik het doe, moet het goed zijn, tot in de perfectie kloppen.” Adel begint haar energieke en enthousiaste verhaal over de eerste kaas die voor me staat. Ze weet er echt alles van: de herkomst, de grondproducten, waar het gemaakt is, hoe de kaas het beste smaakt en welke wijn er het mooiste bij past. “Jazeker, als erkend kaasmeester moet je ook alles weten van het product dat je serveert. Dat heb ik op een mooie opleiding geleerd, maar zeker ook door praktijkervaring.”

Adel heeft Dier- en Landbouw technische wetenschappen gestudeerd en liep voor haar studie bij verschillende bedrijven stage en pakte uiteenlopende klussen aan. “Ik heb inderdaad in een koestal gewerkt, konijnenhokken uitgemest, maar ook bij geiten gewerkt. Mijn fascinatie voor natuurlijke grondstoffen zoals melk is enorm. Ik wil er alles van weten, maar ook van de producten die ik aanprijs: waar komt de melk vandaan, waar grazen de koeien, waar wordt het product gemaakt. Als je dat allemaal weet, kun je er ook alles over vertellen, toch? Ik heb op de Academy of Cheese in Engeland gezeten, in een biowinkel gestaan en bij Cru gewerkt, allemaal om alles te weten te komen over kaas. En dan met name de beleving van kaas en wat mensen van kaas vinden. Dat sociale stukje, de educatie en de beleving ervan, fascineerde me enorm en daar wilde ik alles van weten. Uiteindelijk heb ik de opleiding ‘Kaasmeester’ gedaan en ben ik nu dus erkend kaasmeester!”

“En ja omdat ik mijn kennis en kunde graag met de hele wereld deel, begon ik mijn onderneming ‘Madame Cathérine’. Ik heb een webshop waar mensen de beste kazen en toebehoren kunnen kopen. Ik koop alleen maar bij partners en kaasmakers die voldoen aan mijn voorwaarden van kwaliteit, de traditie van kaasmaken en duurzaamheid. Dit is absoluut essentieel en onmisbaar. Mijn missie is het inspireren van mensen tot bewust genieten met als gevolg: een gelukkiger leven in het algemeen! Ik geef ook proeverijen aan huis. Een ontspannen proeverij met de nadruk op de unieke ervaring: beleef onvergetelijke smaken en deel verhalen met je gasten! Dan is je avond geslaagd!”

Na vier rondes heerlijke kaas inclusief een energieke waterval aan informatie keer ik, voorzien van een pakket met enkele heerlijke stukjes kaas en toebehoren, weer huiswaarts. Bedankt ‘Madame Cathérine’.

Mail: hello@madamecatherine.com  
Tel: 06-83507185

Foto’s: https://www.instagram.com/yourstorybylieks/ 

 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring