Het mooiste beroep van de wereld!

Attractiepark Toverland, vaak gewoon Toverland genoemd, is een pretpark in Sevenum. Het park opende zijn deuren in 2001 als klein indoorpretpark en ontwikkelde zich sindsdien tot een van de populairste attractieparken in Nederland. Hoe is het om er te werken? Ik ga in gesprek met Jasper Winkelmolen, werkzaam als decorateur.

Attractiepark Toverland, vaak gewoon Toverland genoemd, is een pretpark in Sevenum. Het park opende zijn deuren in 2001 als klein indoorpretpark en ontwikkelde zich sindsdien tot een van de populairste attractieparken in Nederland. Hoe is het om er te werken? Ik ga in gesprek met Jasper Winkelmolen, werkzaam als decorateur.

“Ik heb hier, samen met mijn 699 andere collega’s, het mooiste beroep van de wereld”, begint Jasper. “Na verschillende opleidingen en banen, ben ik drie jaar geleden hier begonnen. En je hebt het weleens over een warm nest, nou dat was hier zeker het geval. De gemoedelijke sfeer die er heerst onder het personeel is erg prettig. Ieder doet zijn eigen ding maar samen vormen we een mooi team. Ik ben begonnen bij de attracties en vervolgens doorgegroeid tot decorateur. We hebben een erg creatief team en zijn er trots op hoe het eruit ziet hier. Neem nou de banieren bij de Pixarus (vliegtuigmolen), die hebben wij bedacht en heb ik daar zelf opgehangen. Of wat te denken van de vissen, netten en tonnen bij het theater, kleine details die van onze hand komen. Wij zorgen meestal voor de finishing touch bij de attracties. Erg leuk werk!”

Over Toverland
Toen het familiebedrijf Toverland opende in 2001 was het een relatief klein indoorpretpark, met slechts een paar attracties. Door de jaren heen is het park aanzienlijk uitgebreid. In 2004 werd de eerste grote buitenattractie, de houten achtbaan Troy, geopend. Verdere uitbreidingen volgden, waaronder nieuwe themagebieden en attracties zoals de wing coaster FÄ“nix en het magische themagebied Avalon in 2018. Toverland is opgedeeld in verschillende themagebieden, elk met een eigen unieke sfeer zoals Land van Toos, Wunderwald, Magische Vallei, Ithaka, Avalon. Regelmatig worden er shows en evenementen georganiseerd, zoals de Midzomeravonden en Halloween Nights. Toverland richt zich op een breed publiek, van jonge kinderen tot regelmatige ‘adrenalinezoekers’. Toverland biedt een magische ervaring voor bezoekers van alle leeftijden, met een mix van spannende attracties, betoverende themagebieden en leuke evenementen. Het park staat bekend om het vriendelijke personeel, de goed onderhouden attracties en mooie thematisering. Het park blijft continu uitbreiden en verbeteren, iets wat bijdraagt aan een steeds betere bezoekerservaring. Vorig jaar wisten 1,2 miljoen bezoekers (13% groei) de weg naar het park te vinden. In 2040 zal het park nog groter zijn en het streven is tegen die tijd 3,5 miljoen bezoekers te ontvangen!

Werken bij
Werken bij Toverland is de mooiste baan van de wereld hebben. De sfeer, de positieve houding en betrokkenheid van het personeel bij hun bezoekers, maar zeker ook de sfeer onder elkaar, is geweldig. Er zijn tal van vacatures en groeimogelijkheden zijn ook zeker aanwezig binnen de organisatie. Hier kijken ze naar je wensen, wat zou je graag willen, en past dit dan binnen de organisatie? Samen moet je het tenslotte doen!

Prijsvraag
In samenwerking met Toverland mag Topic Magazine een aantal entreekaarten verloten. Weet jij het antwoord op onderstaande vraag, reageer dan snel en misschien zit jij deze zomer nog in Dragonwatch, op een Boosterbike of in Troy.

Hoelang is Wildwaterbaan Djengu River?
Stuur je antwoord oer mail naar: prijsvraag@topicmagazine.nl Per post mag naar: Prijsvraag Topic, Kerstenberg 5, 6596CE  Milsbeek

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring