Roadkill Rollers zoeken ‘vers vlees’

Roller Derby vereniging, Roadkill Rollers, zoekt ‘Fresh meat’, dat stond in het persbericht dat ik kreeg. Roller derby, wat is dat nu weer, dacht ik. Ik nam contact met ze op en maakte een afspraak met de Groesbeekse Marieke Sillessen. Zij vertelt vol passie over haar sport, een bijzondere sport.

Roller Derby vereniging, Roadkill Rollers, zoekt ‘Fresh meat’, dat stond in het persbericht dat ik kreeg. Roller derby, wat is dat nu weer, dacht ik. Ik nam contact met ze op en maakte een afspraak met de Groesbeekse Marieke Sillessen. Zij vertelt vol passie over haar sport, een bijzondere sport.

“Roller derby is een full contactsport gespeeld op rolschaatsen. Deze sport wordt voornamelijk beoefent door vrouwen, hoewel ook steeds meer mannen de sport weten te vinden”, begint Marieke. “Sinds 2015 zijn de Roadkill Rollers actief in Nijmegen en daar ben ik lid van, een heerlijke club mensen. Ik denk dat de meeste mensen Roller derby kennen vanuit Amerika, daar ligt ook de oorsprong. Daar is het veel glitter en glamour en zoals het Amerika betaamt, heel veel show. Hier is het een normale sport waar iedereen aan mee kan doen, klein, groot, dik of dun, huisvrouw, zakenvrouw, we hebben veel verschillende vrouwen in onze vereniging. Dat maakt het ook wel erg gezellig. Iedereen is welkom en we zijn eigenlijk een grote familie. Momenteel hebben we een dertigtal leden, waarvan acht mannen, maar we zijn op zoek naar ‘vers vlees’! Nieuwe leden die deze bijzondere passie met ons willen delen. Je hoeft niet te kunnen rolschaatsen, dat heb je zo onder de knie. Proefrollen kan altijd, alle materialen, zoals bescherming, helm, rolschaatsen hebben we liggen, geen punt, wees welkom!”

Hoe werkt het precies?
Roller derby is een full-contactsport op traditionele rolschaatsen, die vaak door vrouwen (18+) wordt beoefend. Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale baan. De bedoeling van het spel is dat één speler van het ene team, de spelers van het andere team inhaalt. De spelers mogen hun tegenstanders daarbij hinderen. Een officiële derbywedstrijd duurt 60 minuten en bestaat uit twee periodes van 30 minuten. Elke periode wordt nog eens verdeeld in jams van elk 2 minuten. Een jam is de race tussen twee teams waarbij punten gescoord kan worden. Tussen elke jam zitten 30 seconden om de spelers te hergroeperen. Het team dat na afloop de meeste punten op de teller heeft staan, wint de wedstrijd.

Niet alles is toegestaan betreffende contact; wie ellebogen of handen gebruikt, riskeert een penalty. Bij situaties waarbij één of meerdere tegenstanders worden benadeeld, krijg je een penalty en dan moet men 30 seconden straftijd uitzitten in de penalty box. Als een jammer in de penalty-box belandt, kan haar team geen punten scoren. Wie tijdens een wedstrijd zeven penalty's achter haar naam krijgt, moet de track verlaten.

Interesse?
Kijken of meedoen mag altijd. Elke dinsdag en vrijdag wordt er getraind van 20.30 tot 22.30 uur in Sporthal de Horstacker in Nijmegen. Mocht je langs willen komen, laat het even weten via onze website!

Facebook https://www.facebook.com/roadkillrollers/ 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring