Samenwerken aan kwaliteit van leven

We worden met zijn allen steeds ouder. Als dat zonder noemenswaardige problemen gebeurt, is het een zegen. Actief, gelukkig en relatief gezond zo lang mogelijk in je vertrouwde omgeving blijven, wie wil dat niet? Wanneer de mobiliteit en de gezondheid minder worden, wordt ouder worden helaas meestal een uitdaging.

We worden met zijn allen steeds ouder. Als dat zonder noemenswaardige problemen gebeurt, is het een zegen. Actief, gelukkig en relatief gezond zo lang mogelijk in je vertrouwde omgeving blijven, wie wil dat niet? Wanneer de mobiliteit en de gezondheid minder worden, wordt ouder worden helaas meestal een uitdaging.

Dat merken ook de zorgprofessionals van het Gezondheidscentrum Op de Paap en de huisartsenpraktijken in Groesbeek door een toenemende complexiteit van de zorgvraag. Zij willen de juiste zorg op de juiste plek bieden en ze streven ernaar (kwetsbare) ouderen in Groesbeek te ondersteunen zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen functioneren met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Ook zingeving speelt hierbij een rol en we denken liever in mogelijkheden dan in beperkingen!

Samenwerking tussen zorgprofessionals is essentieel om deze vorm van zorg te kunnen bieden: alléén ga je sneller, sámen kom je verder. De lijntjes tussen zorgprofessionals moeten steeds korter worden want dat maakt de zorg voor de patiënt (en mantelzorger) prettiger en de resultaten beter.

Dit zien we ook in Gezondheidscentrum Op de Paap. Hier ontstaat een steeds intensievere samenwerking op het gebied van ouderenzorg tussen Baseline Diëtisten (Mariëlle Claassen, Henrike Lassche, Rebekka Beukers & Sofie Kurstjens), Ergotherapie Willems (Dennis Willems & Thijs Gieben) en Fysiotherapie Boonstra-Mulders (Jasper Huberts). Dit zien we vooral op het gebied van bewegen, één van de voornaamste aspecten bij het gezond ouder worden. Waar de fysiotherapeut de juiste oefeningen kan voorschrijven of met de cliënt kan trainen, is de diëtiste gespecialiseerd in het berekenen en adviseren over de hoeveelheid en de samenstelling van voeding die nodig is voor een optimaal resultaat. De ergotherapeut kan in dit geheel begeleiding bieden om de koppeling naar de dagelijkse activiteiten in de eigen woonomgeving te maken: drie specialismen die juist door onderlinge afstemming het meest optimale resultaat neerzetten.

Individueel of samen zoeken zij, zowel binnen als buiten het gezondheidscentrum, ook samenwerking met andere zorgprofessionals. Denk hierbij aan de huisartsen, wijkverpleging en welzijnsorganisaties. Dit om eenieder zo goed mogelijk te ondersteunen.

Heeft u vragen over het gezond, gelukkig en actief ouder worden of over de mogelijkheden om met ondersteuning of aanpassing in uw huis te kunnen blijven wonen, neem dan gerust contact op met de diëtist, ergo- of fysiotherapeut van het Gezondheidscentrum Op de Paap.

Fysiotherapie Boonstra & Mulders                           
Telefoon 024 397 7425
www.fysiotherapieboonstra-mulders.nl            

BaseLine Voedingsadviesburo   
Telefoon: 06 237 132 83 
www.baseline-dietisten.nl      

Ergotherapie Willems
Telefoon: 06 108 151 86                                    
www.ergotherapiewilems.nl


Gezondheidscentrum Op de Paap | Op de Paap 8 | GROESBEEK

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring