Tasty Taartjes: kracht en smaak uit Molenhoek
De geur van versgebakken taart kwam me tegemoet toen ik bij Anet van den Broek (31) in Molenhoek op bezoek ging. Op tafel staat een kleurrijk mini taartje voor me klaar. “Proef maar, speciaal voor jou gemaakt,” zegt ze met een glimlach. Ik neem een hap en kan alleen maar beamen: hij is werkelijk heerlijk.
- Remi van Bergen
- Topic Berg & Dal
- Topic Cuijk
- Topic Heumen en Mook-Middelaar
- Topic Maasduinen
- Deel dit artikel
De geur van versgebakken taart kwam me tegemoet toen ik bij Anet van den Broek (31) in Molenhoek op bezoek ging. Op tafel staat een kleurrijk mini taartje voor me klaar. “Proef maar, speciaal voor jou gemaakt,” zegt ze met een glimlach. Ik neem een hap en kan alleen maar beamen: hij is werkelijk heerlijk.
Sinds april dit jaar runt Anet haar eigen bedrijf ‘Tasty Taartjes’. Een bijzondere stap, want de weg hiernaartoe was allesbehalve vanzelfsprekend. “Ik ben bijna negen jaar bedrijfsleider geweest bij Eigenweijs in Groesbeek. Daar bakte ik sinds de coronatijd alle taarten. Het werd een passie,” vertelt ze.
Maar in december 2022 sloeg het noodlot toe. “Van de ene op de andere dag kreeg ik hevige rugpijn. Ik lag acht weken plat in de hoop dat het vanzelf over zou gaan maar tot op heden weten artsen niet wat er precies aan de hand is. Ik heb mijn leven heel erg moeten aanpassen naar mijn pijn, bij alles wat ik wil gaan doen moet ik de overweging maken: heb ik hier de pijn voor over of kan ik het beter laten? Uiteindelijk ben ik in januari voor honderd procent arbeidsongeschikt verklaard.”
Toch wilde Anet niet bij de pakken neerzitten. “Samen met een coach van het UWV heb ik gekeken naar wat wél mogelijk was. En zo ontstond Tasty Taartjes. Doordat ik mijn tijd thuis zelf kan indelen, kan ik tussendoor rust nemen. En ondertussen kan ik blijven doen waar ik blij van word: bakken.”
In haar keuken ontstaan verrassende combinaties: van carrotcake tot witte chocolade blondies met rood fruit, en van pistache-citroenboterkoek tot salted caramel brownies met pecannoten. “Ik doe inspiratie op via internet en social media maar maak er uiteindelijk wel mijn eigen recept en creatie van. Alles moet écht goed zijn. Dat heb ik meegenomen uit mijn tijd bij Eigenweijs: nooit genoegen nemen met half werk.”
Bestellen kan al vanaf tien mini taartjes, ideaal voor feestjes of gewoon voor de liefhebber. Ook liggen ze bij Ottimo in Malden, lekker om te proeven “Ik begon met bakken voor familie, vrienden en bekenden. Inmiddels is het door mond-tot-mond reclame gegroeid. Dat geeft me zoveel positieve energie dat ik mijn pijn af en toe even vergeet!”
Meer informatie en bestellen: