Tentoonstelling Kalorama 100 jaar jong

Tot 27 mei 2023 is bij Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek de tentoonstelling ‘Kalorama 100 jaar jong’ te zien.

Tot 27 mei 2023 is bij Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek de tentoonstelling ‘Kalorama 100 jaar jong’ te zien.

Bezoekers zijn dagelijks van harte welkom tussen 10.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis. De getoonde foto’s en voorwerpen nemen de bezoeker mee naar de zorg en het wonen bij Kalorama  toen,  nu  én in de toekomst. De tentoonstelling vertelt het verhaal van álle vijf de locaties van Kalorama.

100 jaar jong
De titel van de tentoonstelling is Kalorama 100 jaar jong. Want zo voelen we ons. Kalorama bestaat dan weliswaar een eeuw en kent een lange geschiedenis die in de tentoonstelling aan bod komt. Maar we leggen ook graag de nadruk op 100 jaar jong. Kalorama is volop aan het ontwikkelen en vernieuwen. Sterker nog door onze nieuwbouw en verbouwingen zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst!

Interessante verzameling
De tentoonstelling is samengesteld door Frank van de Vorst. Frank: “Ik werk al 39 jaar bij Kalorama en ken vele ins en outs. Tijdens de voorbereidingen ben ik bijzonder veel mooie dingen tegengekomen. Zoals authentieke glas- in-lood ramen, een vergulde monstrans van de Broeders van Johannes de Deo, foto’s uit de oorlogsperiode en allerlei attributen uit de zorg. En ik heb verrassend leuke anekdotes gehoord van onder meer de zoon van dokter Van Hasselt die in de beginjaren als arts bij Kalorama werkte. De tentoonstelling is een interessante verzameling geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in de zorg en in Kalorama in het bijzonder.”

Feestelijke opening
Op vrijdag 7 april werd om 15.00 uur de tentoonstelling feestelijk geopend door Jos Weijs. Hij onthulde een foto uit eind jaren 60/begin jaren 70 waar hij zelf nog op staat. Jos woont al meer dan 40 jaar in het Kalorama Centrum voor doofblinden. Hij kent Kalorama als geen ander!

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring