‘The Moonlights’ bestaan veertig jaar!

Wat ooit als een hobby begon, groeide uit tot een professioneel amusementsorkest. Orkest The Moonlights is een formatie die ruim veertig jaar geleden begon als een trio.

Wat ooit als een hobby begon, groeide uit tot een professioneel amusementsorkest. Orkest The Moonlights is een formatie die ruim veertig jaar geleden begon als een trio.

Na wat wisselingen in de samenstelling is het sinds jaren een succesvol duo: Angelien op de toetsen en Sasha op drums. Daarbij pakt Angelien ook nog vaak haar accordeon om nog meer sfeer te maken! “Ja, dat is altijd weer verrassend hoe dat uitpakt, maar gek genoeg gaat dat altijd goed”, zegt Angelien. “We treden op voor jong en oud en uiteindelijk staat iedereen op de vloer. Sas en ik zijn erg goed op elkaar ingespeeld en hebben vaak aan een oogopslag al genoeg om te weten hoe we de zaal op de kop zetten.” “Nou ja, op de kop zetten is er tegenwoordig niet meer echt bij”, vult Sascha aan. “De artiestenbranche ligt door corona helemaal op z’n gat, dat is erg jammer. Gelukkig komen er inmiddels links en rechts wel wat boekingen binnen, maar je merkt dat iedereen erg terughoudend  is om écht uit hun bol te gaan, en dat is jammer.”

Fans
The Moonlights brengen hun nummers op hun eigen manier en daarmee creëren ze hun eigen sound, dat is hun grote kracht. “Tegenwoordig maakt men muziek anders dan vroeger en natuurlijk moeten we met de tijd mee”, zegt Angelien. “Maar wij zingen al onze nummer wel echt live, uiteraard met de nodige voorbereiding. Dat heeft zijn charme en daarop krijgen we veel positieve reacties. We spelen door het hele land, en we hebben ook fans vanuit het hele land en vooral in Friesland. Leuk om te vertellen: als wij een fanavond hebben, is het moeilijk om hier in de omgeving nog ergens een overnachting te boeken.” Je leest het goed, zoals het echte artiesten betaamd hebben ook de The Moonlights een eigen fanclub. En daar zitten fans vanuit het gehele land in, ruim vijfhonderd stuks!! En zoals gezegd, tweemaal per jaar wordt voor hen een ware fanavond georganiseerd, met altijd bekende gastoptredens.

Samenwerking
Hun naamsbekendheid hebben The Moonlights verkregen door het unieke stemgeluid en hun herkenbare ‘Moonlights sound’. Met vele grote artiesten zoals Jannes, Frans Bauer, Henk Bernard, Frank van Etten en Django Wagner maar ook met The Sunstreams (Wim Liebers is de vader van Angelien) hebben zij al vaak de bühne gedeeld. En uit betrouwbare bron weten ze dat Jannes een echte Moonlights liefhebber is! 

Nieuw album
The Moonlights brachten in de loop der jaren zeven CD Singles en zes CD Albums uit. En in 2021 komen ze met een nieuw album. “2021 wordt een bijzonder jaar voor ons. Dat had eigenlijk 2020 moeten zijn maar het is niet anders. We gaan er een mooi jaar van maken, met als klapper ons jubileumfeest op 29 en 30 oktober 2021. We houden jullie op de hoogte!”, aldus Angelien en Sascha.

 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring