Tweede ronde Buddy to Buddy in gemeente Berg en Dal

Gelijkwaardig contact van mens tot mens, dat is waar Buddy to Buddy voor staat. De stichting koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst noodgedwongen moesten verlaten, aan hun Nederlandse dorpsgenoten. In juni start de tweede ronde van Buddy to Buddy in de dorpen van de gemeente Berg en Dal en u kunt meedoen!

Gelijkwaardig contact van mens tot mens, dat is waar Buddy to Buddy voor staat. De stichting koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst noodgedwongen moesten verlaten, aan hun Nederlandse dorpsgenoten. In juni start de tweede ronde van Buddy to Buddy in de dorpen van de gemeente Berg en Dal en u kunt meedoen!

Peter en zijn buddy Musa zijn u in de eerste pilot van Buddy to Buddy voorgegaan. Zij werden gekoppeld tijdens het feestelijke matchingsdiner bij Brasserie Charley in Beek-Ubbergen en hebben elkaar gedurende vier maanden beter leren kennen. Peter woont zelf in Millingen aan de Rijn, zijn buddy Musa in Ooij. Dat is geen probleem voor hen, Peter: ‘Ik stap gewoon op de fiets!’

De mannen delen hun interesse voor schilderen & lezen en bezochten samen onder andere een atelier en de bibliotheek. Peter: ‘Musa en ik zijn beiden meer over elkaars cultuur gaan lezen en hebben daar mooie gesprekken over. Het buddyschap heeft me geleerd om de verschillen tussen ons te respecteren en te omarmen.’ Door elkaar te leren kennen, vergroot u niet alleen uw eigen wereld, maar ook die van een ander.

Willeke Leusink, projectcoördinator: ‘Uiteindelijk zijn we elkaars vreemdeling totdat we elkaar leren kennen. Het verhaal van de ander ontdekken en openstellen van elkaars wereld gaat beide kanten op. Deze enorme verrijking gunnen we zowel de nieuwkomers als inwoners van de gemeente Berg en Dal.’

Peter: ‘Ik heb het als heel fijn ervaren dat er binnen het project structuur wordt geboden. Hierdoor ontstaat ruimte voor gelijkwaardige ontmoeting. Buddy to Buddy maakt waar wat ze zeggen.’

Word buddy!
Buddy’s van alle dorpen in onze gemeente zijn welkom! Iedereen kan meedoen: jong, oud, alleen of als gezin. Buddy’s worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses en kiezen ervoor om vier maanden lang wekelijks contact te hebben. Buddy to Buddy organiseert een matchingsdiner en gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk). U staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project gezamenlijk afgesloten. Twee weken geleden was het slotfeest van de eerste ronde bij Roosje van Ooy. Er werden herinneringen gedeeld, samen gegeten en er was een fotoworkshop. In veel gevallen is de basis voor een langere vriendschap gelegd.

Meer informatie?
Bent u nieuwsgierig geworden en/of wilt u als buddy meedoen in de tweede ronde? We organiseren meerdere (vrijblijvende) informatiemomenten:

  • 14 mei om 19:30 tot 21:00 uur online
  • 4 juni om 19:30 tot 21:00 uur bij Het Kulturhus in Leuth
  • 10 juni om 19:30 tot 21:00 uur bij De Mallemolen in Groesbeek

Om een indicatie te hebben, vinden we het fijn als u zich van tevoren aanmeldt voor de informatieavond. Dit kan via onze onderstaande website- of stuur ons een e-mail via bergendal@buddytobuddy.nl  We vinden het leuk om van u te horen! 

Bezoek ook onze socials:
Facebook
Instagram

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring