Water drinken is gezond

Ik ben Solena en ik coach mensen op het gebied van voeding en emoties. Ik leer je hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen zodat het zichzelf kan herstellen van belemmeringen.

Ik ben Solena en ik coach mensen op het gebied van voeding en emoties. Ik leer je hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen zodat het zichzelf kan herstellen van belemmeringen.

We hebben zo’n ingenieus lichaam, laten we daar vooral gebruik van maken! En dat lichaam heeft water nodig, wel anderhalf tot drie liter water per dag. Wil jij het precies uitrekenen voor jou? Gebruik van deze som: 0,03 liter water x je lichaamsgewicht in kilo’s = het aantal liters water dat jouw lichaam nodig heeft. Die hoeveelheid kun je behalen met water en/of ongezoete kruidenthee. Alle drankjes die je er naast drinkt tellen niet mee, helaas. Matig dus ook met koffie(of cafeïne) en alcohol zodat je ruimte houdt voor het water.

Waarom je water moet drinken? Ons lichaam bestaat voor 75% uit vocht en hierin moet je een balans blijven houden. Gedurende de dag verlies je veel vocht doordat je ademt, zweet en naar het toilet gaat. Dit moet weer aangevuld worden. Daarbij heeft jouw lichaam water nodig om voedingsstoffen op te kunnen nemen en voor het verwerken van afvalstoffen. Het is zelfs zo dat teveel afvalstoffen in jouw lichaam een stressreactie kunnen veroorzaken!

Symptomen van te weinig drinken zijn: droge mond, honger, vermoeidheid, spierpijn, duizeligheid, depressieve gevoelens, angsten, te snelle hartslag of misselijkheid. Hoe zorg je er dan toch voor dat je voldoende drinkt? Wacht niet tot je dorst krijgt, als je geen dorst hebt wil het niet zeggen dat je voldoende water tot je genomen hebt. Je dorstmechanisme kan simpelweg uitgezet zijn. Dit kun je gelukkig binnen een aantal weken herstellen door voldoende water te drinken.

Een Tip: Zet jouw hoeveelheid water alvast in karaffen/flessen klaar zodat je bij kunt houden hoeveel je per dag drinkt. Maak het leuk en lekker. Denk bijvoorbeeld aan komkommer of schijfjes appel in het water of munt in je thee. Maak het lekker met kruiden, fruit en groenten. Start de dag en elke maaltijd met een glas water en zet tussendoor een alarm op je telefoon dat je eraan herinnert een glas water te drinken.

Maar: let ook op dat je niet gaat overdrijven: teveel water is namelijk ook niet gezond.

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring