We gaan de tuin weer in!

Het voorjaar is de tijd van de grote schoonmaak in huis, maar ook in de tuin. Na de winter kan de tuin wel een opknapbeurt gebruiken.

Het voorjaar is de tijd van de grote schoonmaak in huis, maar ook in de tuin. Na de winter kan de tuin wel een opknapbeurt gebruiken.

Tijd om de kale plekken, het onkruid en het mos te vervangen door een mooie en gezonde nieuwe grasmat. Christiaan Verspeek, specialist in gras en eigenaar van Verspeek Graszoden en Verspeek Tuinwerken praat u bij.  

Kale plekken
“Het voorjaar is de ideale tijd om het gazon te vernieuwen. Door grasresten en mossen ontstaat er een viltige laag in het gazon. Deze laag veroorzaakt een slechte vochthuishouding en houdt het licht tegen. Kale plekken, onkruid en mos zijn het resultaat. Gelukkig kunnen we dat snel, vaak al binnen een dag, vervangen door een stralend nieuwe grasmat.”

Binnen een dag een nieuw gazon
“Ons professionele team verwijdert de oude grasmat. Daarna zorgen we voor een verbetering van de bodem. Een gezonde bodem is het belangrijkste onderdeel van een mooi gazon. Het bodemleven breekt oude plantresten af, zorgt voor een goede vochthuishouding en heeft een belangrijke rol in het beschikbaar maken van voeding dat in de bodem zit opgeslagen. Vervolgens egaliseren we de grond, waarbij we rekening houden met de afwatering. Voordat we de graszoden zorgvuldig in uw tuin leggen, strooien we een speciale voeding dat de wortelgroei van het gras stimuleert.”

“Wilt u zelf aan de slag? U kunt de graszoden en toebehoren, zoals gazonmest en een bodemverbeteraar bestellen via onze webshop. Wij bezorgen de graszoden aan huis of u kunt de graszoden bij ons ophalen in Groesbeek.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gazon?
“Wij geven graag advies. Neem contact op met het team van Verspeek via info@verspeekgraszoden.nl of 06-25085608 of ga naar onze website. Op naar een mooie lente met een nog mooier gazon!”

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring