We zijn altijd volop in beweging

Herberg Restaurant ’t Zwaantje, sinds 2018 in het bezit van het predicaat Hofleverancier, bestaat dit jaar alweer 140 jaar. En al die jaren was het etablissement van Richard Meeussen volop in beweging.

Herberg Restaurant ’t Zwaantje, sinds 2018 in het bezit van het predicaat Hofleverancier, bestaat dit jaar alweer 140 jaar. En al die jaren was het etablissement van Richard Meeussen volop in beweging.

Zo ook in de afgelopen coronaperiode, toen ze dicht moesten: achter de schermen werd volop doorgewerkt en gelukkig mogen feestjes en diners, koffietafels tegenwoordig weer. We spreken erover met Richard.

“Ja, dat was even balen zeg, dat we voor de zoveelste keer dicht moesten. Precies in dé tijd van het jaar, de feestdagen. Gelukkig zagen we veel van onze vaste gasten voor een koffie to go, dat doet deugd. Zelf zaten we ook niet stil, we hebben drie nieuwe luxe hotelkamers gerealiseerd en ons terras uitgebreid met zo’n 100 overdekte, verwarmde zitplaatsen. Ook zijn we bezig met het realiseren van een boetiekhotel: twaalf boshotelkamers, midden in het groen met een eigen ingang en veel privacy. Zonder “echte” keuken, daarvoor mogen ze naar het restaurant komen natuurlijk”, lacht Richard.

Het boetiekhotel is een idee dat Richard samen met zijn neef William en zijn vrouw Gaby opgepakt heeft. Gaby en William zijn eigenaar van ‘Vakantie bij Meeussen’ in Plasmolen en zij hebben dus de nodige ervaring. In het boetiekhotel (1e fase 4 kamers oplevering najaar 2022) zit je echt midden in het bos, en door de grote ramen, maak je het leven in het bos letterlijk mee. Het past naadloos in de ‘structuurvisie’ die de gemeente voor dit stuk van buurtschap De Biesselt heeft ontworpen. “We wonen in een ontzettend mooi gebied, waar altijd meer vraag naar overnachtingen is, dan het aanbod, nou ‘be our guest’”. Tegelijk met de uitbreiding van het vakantieparkje, dat nu ook al vier volledig uitgeruste vakantiehuizen heeft, krijgt het hele gebied een facelift. ’t Zwaantje met zijn parkeerplaats en het vakantiepark zullen daardoor meer één geheel gaan vormen. Ook de vier bestaande bungalows worden gemoderniseerd. “Zo zie je, hier zijn we altijd volop in beweging”, besluit Richard.

Herberg-Restaurant 't Zwaantje
Groesbeekseweg 106, Mook

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring