What you dream, is what you get

Fleur maakt ‘High end’ gala en avondjurken

Fleur maakt ‘High end’ gala en avondjurken


Fleur van der Kooij (23) studeerde onlangs af aan de Business Fashion Academy in Eindhoven. Haar afstudeerproject bleek tevens haar toekomst te zijn: ze begon Elisabeth Fleur Couture, haar eigen bedrijf in High end Gala en avondjurken. Ik ging bij deze enthousiaste jongedame op de koffie.

“Het verhaal begint al heel lang geleden, sinds ik me kan herinneren ben ik enorm gefascineerd door de wereld van prinsessen en de prachtige jurken die zij dragen”, begint Fleur. “Oh daar wil ik aan toevoegen: haar poppen hadden zelfgemaakte kleding”, zegt haar moeder. “Haha, ja dat klopt wel, het zat er al vroeg in. Mijn eerste echte idool was Sissi, de jonge Keizerin van Oostenrijk. Die jurken die zij droeg… zo fantastisch!”

Elisabeth
“Vele jaren later koos ik ervoor om mijn passie voor Fashion een vervolg te geven door het volgen van de opleiding op de Business Fashion Academie te Eindhoven. Voor mijn eerste opdracht, het weergeven van mijn alter ego, zette ik mijzelf neer als ‘Elisabeth’, de naam van mijn overgrootmoeder, de echte naam van Sissi en tevens ook mijn derde geboortenaam. Voor die opdracht trok ik mijn oude Sissijurk aan en uiteindelijk heb ik vier uur lang in deze jurk rondgelopen. Dat was het moment dat ik mij realiseerde dat ik me zo mooi en fijn voelde in die jurk en dacht: dit gevoel wil ik meer mensen geven, het was het echte begin van Elisabeth Fleur Couture.”

Afstudeerproject
Mijn afstudeerproject had de naam: The Muse of the Pastels. Het doel van The Muse of The pastels Collection van Elisabeth Fleur Couture is om een betoverende en dromerige ervaring te bieden aan klanten, door ze mee te nemen naar een wereld van schoonheid en verfijning. De collectie bestaat uit drie jurken, elk ontworpen om een specifiek aspect van het merk Elisabeth Fleur Couture te belichamen, met behulp van pastelkleuren die de verschillende kenmerken van het merk vertegenwoordigen. Faint Emerald is een groene jurk die de ervaring van luxe vertegenwoordigt, Aquafora een blauwe jurk die staat voor vriendelijkheid en persoonlijkheid en Rose Quarts. Dat is een roze jurk die liefde en zachtheid uitstraalt. Ik slaagde met mooie hoge cijfers!”

Unique couture for unique moments
“Elisabeth Fleur Couture is meer dan alleen een merk, ik wil dat het een ervaring is. Een reis naar het opnieuw creëren van het gevoel dat ik zelf heb als ik zo’n mooie jurk draag. Of het nu gaat om een mooie trouwjurk voor een sprookjesachtige bruiloft, een sprankelende avond op een rode loper of een chique galanacht, Elisabeth Fleur Couture staat klaar om jouw dromen tot leven te brengen en je op je allerfijnst en mooist te laten voelen. ‘Unique couture for unique moments’.”

Persoonlijk designen
Jouw jurk zal ik persoonlijk designen aan de hand van jouw wensen. Ik wil weten wie je bent, waar je jezelf het fijnste in voelt en wat jouw droomjurk is. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren, heb ik besloten om de productie van de jurken door een gespecialiseerd atelier te laten uitvoeren. Op dit moment ben ik nog op zoek naar de perfecte coupeuse die deze taak met precisie en vakmanschap kan volbrengen. Met deze stap ga ik ervoor zorgen dat ik de mooiste en meest hoogwaardige jurken kan aanbieden. 

Nieuwsgierig naar mijn werk en jurken?

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring