Wij maken van ónze kracht úw voordeel

Familiebedrijf Van Kesteren uit Groesbeek is  al bijna 100 jaar een begrip in de wijde regio. In de hele omgeving kent men de blauwe machines, voertuigen en containers. Dagelijks realiseren ze een diversiteit aan projecten bij opdrachtgevers. We gaan erover in gesprek met de huidige bedrijfsvoering: Jan, Johan en Richard van Kesteren, zwager/oom Eric Meijer en Jos Derks.

Familiebedrijf Van Kesteren uit Groesbeek is  al bijna 100 jaar een begrip in de wijde regio. In de hele omgeving kent men de blauwe machines, voertuigen en containers. Dagelijks realiseren ze een diversiteit aan projecten bij opdrachtgevers. We gaan erover in gesprek met de huidige bedrijfsvoering: Jan, Johan en Richard van Kesteren, zwager/oom Eric Meijer en Jos Derks.

Geschiedenis
In 1925 besloot de opa van Jan van Kesteren stenen en andere betonproducten te gaan produceren. Daarvoor kocht hij twee hectaren grond op de Bisselt in Mook voor destijds negenhonderd gulden. Hier werd zand en grind afgegraven ten behoeve van de productie van stenen en andere betonproducten.
Zoon Thé van Kesteren ging na de oorlog meehelpen in het bedrijf van zijn vader. Er werd in die tijd veel handmatig werk verzet, wat lichamelijk natuurlijk erg zwaar was. Thé besloot daarom om verder te gaan met de handel in zand en grind en het bedrijf langzamerhand te gaan mechaniseren. Hij schafte in de jaren 60 een jakobsladder, een dragline en diverse vrachtauto’s aan. Zijn visie was succesvol en hij deed regelmatig een beroep op zijn zonen Theo en Henk, die in 1975 bij hem in dienst traden . Iets later volgde ook oudste zoon Jan.
In de jaren ‘80 besloot Jan de werkzaamheden uit te breiden met afvalcontainerverhuur, bestrating- en sloopwerkzaamheden. Door de uitbreiding van de bedrijfsmatige activiteiten moest het ouderlijk huis aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek worden verlaten. Het bedrijf verhuisde in 1985 naar het industrieterrein ‘De Mies’ in Groesbeek, waar een stuk grond van 6.000 m² werd aangekocht. In 1993 en 1995 besloten Henk en Theo de bedrijfsleiding over te laten aan hun oudste broer, Jan van Kesteren. De broers bleven wel gewoon in dienst bij Van Kesteren. Het bedrijf groeide gestaag  en daarom werd er in 1996 een sorteerhal met sorteerlijn gebouwd voor het scheiden van afval.

Nieuwe generatie
In de jaren ‘90 traden Jan zijn zwager Eric Meijer en oudste zoon Johan van Kesteren in dienst van het familiebedrijf. In 2001 zette ook Richard van Kesteren deze stap. In 2009 namen zijn zonen Johan en Richard van Kesteren en zwager Eric Meijer het bedrijf van Jan van Kesteren over. Jos Derks (werkzaam vanaf 2005) trad in 2014 toe tot de directie.

Riolering, grondbank, asbestsanering en Remondis
“In de loop van de jaren vonden er veel ontwikkelingen plaats”, vertelt Eric. “In 2004 werd een tweede vestiging in Cuijk geopend. Van daaruit werd de tak ‘rioleringsbeheer’ aangestuurd. We konden hiermee een nog betere totaaloplossing bieden. In 2012 hebben we het certificaat voor grondbank behaald, zodat we op ons eigen terrein een grondbank mogen exploiteren. In die periode zijn we ook gecertificeerd voor het uitvoeren van bodemsaneringen en in 2014 hebben we  AsbestCare opgericht. AsbestCare is gecertificeerd specialist in het verwijderen en afvoeren van asbest. AsbestCare draagt van begin tot eind nauwlettend en deskundig zorg voor het volledige proces van asbestsanering. In 2014 werd de verkoop van het bedrijfsonderdeel van de containerverhuur aan REMONDIS Nederland B.V. beklonken. Eind 2019 hebben we besloten de vestiging in Cuijk te sluiten en al onze activiteiten voortaan centraal vanuit het moederbedrijf in Groesbeek aan te sturen.”

Allround partner
Van Kesteren is zo in de loop der jaren uitgegroeid tot een allround partner. “De groei door de jaren heen resulteerde in activiteiten die in elkaars verlengde liggen”, zegt Johan. “We kunnen daarom  steeds het gunstigste resultaat bij onze klanten aanbieden. Door onze expertise, certificering én de beschikbare middelen kunnen wij onze klanten ontzorgen in de samenhang van de vakgebieden  grondwerk, sloopwerk, bestrating, afval en asbestsaneringen. Wij bieden onze klanten het complete plaatje. Van Kesteren heeft zich door de jaren heen steeds als een professioneel allround partner verder ontwikkeld. Daarbij hechten we veel waarde aan persoonlijk advies en betrouwbare service, betrokkenheid, flexibiliteit en expertise.”

Zaken op orde
“Ja, klopt wat Johan zegt,  het woordje expertise is tegenwoordig aan de orde van de dag”, vult Richard aan. “Om in onze  vakgebieden expertise te hebben en te houden komt aardig wat kijken. Wij hebben opgeleide vakmannen en beschikken dus over veel expertise, maar de regelgeving stelt er ook hoge eisen aan. Dat houdt ons scherp. Onze certificeringen zorgen ervoor dat we onze werkzaamheden steeds goed uitvoeren en dat onze medewerkers in hun vakgebied altijd up to date zijn. Van een professioneel bedrijf mag verwacht worden dat ze alles op orde heeft. Het moet gewoon goed zijn, dat is waar we voor staan. Wij hebben voor de bewaking van dit alles zelfs een fulltime medewerker in dienst.”

Duurzaam
“Wij zijn van mening dat goed ondernemerschap bijdraagt aan de kwaliteit van de samenleving”, zegt Jos. “We zijn er trots op dat we hier een milieustraat in samenwerking met de DAR hebben en dat we dagelijks bij onze opdrachtgevers volgens de huidige normen werk opleveren. In eigen beheer recyclen we inkomend afval naar een volgend product. We kijken niet alleen naar de winst- en verliescijfers, maar zeker ook naar de gevolgen voor mens en milieu. Investeren in duurzaamheid en vermindering van CO2 uitstoot is tegenwoordig geen keuze meer, maar een noodzaak. We volgen deze ontwikkelingen op de voet en onder andere met de aankoop van een nieuw stuk bedrijfsterrein aan de Mies kunnen we op dit gebied verdere stappen zetten.”

Klant centraal
Bij Van Kesteren staat de klant steeds centraal en daar werken ze al bijna honderd jaar hard voor. Of het nu gaat om de vrachtwagenchauffeur die het afval komt ophalen, de kraanmachinist die met precisie een sloopkraan bedient of de stratenmaker die uw oprit legt. “Wij hechten veel waarde aan persoonlijk advies, een betrouwbare service en flexibiliteit. Dat is onze kracht, dat is waar wij iedere dag voor gaan! Het ondernemende dynamische vermogen waar Van Kesteren groot mee is geworden  zit ook bij onze 50 medewerkers in het bloed. Zij beschikken over de juiste mix van kennis en kunde in de verschillende vakgebieden van Van Kesteren. Daardoor maken wij van onze kracht, uw voordeel!” besluit Richard.

Van Kesteren lanceerde onlangs een nieuwe website.
Meer informatie over haar vakgebieden en expertise vindt u op

 

Naar het overzicht

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring