66 jaar De Keieschieters

Carnavalsvereniging De Keieschieters uit Vierlingsbeek-Groeningen viert dit jaar haar 66-jarig bestaan, door corona helaas een jaar later dan gepland.

Carnavalsvereniging De Keieschieters uit Vierlingsbeek-Groeningen viert dit jaar haar 66-jarig bestaan, door corona helaas een jaar later dan gepland.

De Keieschieters is een vereniging die middenin de Vierlingsbeekse en Groeningse samenleving staat. Een vereniging die veel betekent voor het dorp en ervoor zorgt dat er elk jaar weer een onvergetelijk carnavalsfeest is. Ook het 66-jarig bestaan wordt groots gevierd, en daar wil ik meer over horen, ik ga er op de koffie en spreek met Rob van Berlo en Luc Cuijpers.

Ontstaan
Het is leuk om even terug te kijken naar hoe het vroeger ging. De vereniging is in 1954 opgericht door Henk Janssen, Rien Evers en Johan Jansen. Zij gingen op carnavalszondag, na de Hoogmis, de hort op om een raad van elf bij elkaar te krijgen. En het lukte, diezelfde dag nog was de raad van elf compleet. Toen nog een prins, dat was minder eenvoudig. Uiteindelijk werd dat Toon Smals; het bestaan van de De Keieschieters was een feit!

Activiteiten
Het carnaval sloeg in Vierlingsbeek in als een bom. De dagen waren net zo lang en de nachten net zo kort als tegenwoordig. De eerste jaren werd er behalve de uitverkiezing van de Prins niet veel georganiseerd. Maar de inwoners bleven wél voortaan in  Vierlingsbeek om er carnaval te vieren. In de jaren erna is dat uiteraard uitgebreid met meer activiteiten. Activiteiten die vandaag de dag niet meer weg te denken zijn in Vierlingsbeek. Daarvoor zorgen elk jaar weer veel sponsors en begunstigers. Door de jaren zijn het trouwens nog steeds dezelfde 'notabelen' die geld schenken. Maar ook de vele bezoekers aan de activiteiten zorgen ervoor dat de carnaval in Vierlingsbeek-Groeningen blijft bestaan. En dat al meer dan 66 jaar, dank daarvoor!!

Jubileum
En dan is het zover, De Keieschieters bestaan nu 66 jaar. In 2019 zijn de eerste stappen al gezet voor dit jubileum, dat door corona dit jaar pas gevierd kan worden. Er werd een kopgroep van zes man geformeerd die als hoofdcommissie fungeert. Daaronder vallen negen commissies met in totaal veertig man, die op dit moment dagelijks druk zijn om een onvergetelijk jubileum te organiseren. Het is goed om te zien dat de activiteiten breed gedragen worden in het dorp. De saamhorigheid en bereidwilligheid zijn enorm. De kaartverkoop gaat goed en de activiteiten beginnen vorm te krijgen. De Keieschieters, heel Vierlingsbeek en Groeningen is er klaar voor en heeft zin in een feestje!!

Programma voor 2021
Vrijdag 5 november 2021: Jeugdprins(ess)enbal
Zondag 14 november 2021: Jubileumreceptie en uitkomen Jubileumprins
Vrijdag 19 november 2021: Reünie
Zaterdag 27 november 2021: Grandioze Feestavond
Zondag 28 november 2021: Jeugd-sleuteloverdracht

meer info: 

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring