Breng glans en avontuur in je leven

Ik ben altijd op zoek naar bijzondere mensen met een mooi verhaal, mensen zoals Lieke van der Vorst. Op facebook zag ik haar naam regelmatig voorbijkomen, en ik werd nieuwsgierig naar haar.

Ik ben altijd op zoek naar bijzondere mensen met een mooi verhaal, mensen zoals Lieke van der Vorst. Op facebook zag ik haar naam regelmatig voorbijkomen, en ik werd nieuwsgierig naar haar.

Lieke (38) is geboren en getogen in Overloon en woont daar samen met haar kinderen. Heel gewoon zou je zeggen, maar Lieke is erg avontuurlijk en heeft veel van de wereld gezien. Op haar zeventiende ging ze bij de Koninklijke Marechaussee, ze reisde op jonge leeftijd in een oud Toyota busje helemaal alleen door Australië, deed mee aan Expeditie Robinson en belandde uiteindelijk bij de politie. Geen standaard politieagente, nee Lieke wilde meer uitdaging en ging bij  de ME (Mobiele Eenheid). En toen, op haar zevenentwintigste bracht de liefde haar weer ‘naar huis’, naar Overloon.

Lieke, een sterke en avontuurlijke vrouw, zeker voor de buitenwereld, voelde irritatie, frustratie en eenzaamheid. “Dat klopt, ik was onrustig en voelde dat er meer was. Dat het anders moest”, zegt ze. ”Ik had ideeën over opvoeding en onderwijs die anders waren. Ideeën die voor mij heel logisch voelden maar waar anderen grote moeite mee leken te hebben. Steeds liet ik mezelf weer afremmen, begon ik aan mezelf te twijfelen en deed ik dus juist niét wat mij van binnenuit dreef. Mijn drang naar avontuur en het-anders-doen bleef.”

“Ik ben me toen gaan verdiepen in Positieve Desintegratie en merkte dat ik er rustiger van werd. Daarmee wilde ik iets gaan doen! Zo begon ik mijn eigen praktijk als spreker en coach met Positieve Integratie als insteek. Door mijn eigen ervaringen help ik mensen de juiste inzichten te krijgen om hun eigen weg te vinden. Bij bedrijven vind ik het een positieve uitdaging om systemen in te zien en te reflecteren met medewerkers en directie: terug naar de essentie. Ik geef ook sessies aan particulieren, jong en oud om vanuit eigen kracht zelfvertrouwen te krijgen en zich van blijvende waarde te voelen.”

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring