Dromen komen uit bij Wings to Fly

Zowat elke dag zijn ze in de wolken en beleven ze het gevoel van vrijheid; Jac Rutten en Martijn van Geldere van vliegschool Wings to Fly. In hun prachtig kantoor with-a-view, oftewel lichte tweepersoons vliegtuigen, leren zij hun leerlingen op een veilige en betrouwbare manier zelf te vliegen. Van je hobby je werk maken, dat is volledig van toepassing op deze twee vlieginstructeurs.

Zowat elke dag zijn ze in de wolken en beleven ze het gevoel van vrijheid; Jac Rutten en Martijn van Geldere van vliegschool Wings to Fly. In hun prachtig kantoor with-a-view, oftewel lichte tweepersoons vliegtuigen, leren zij hun leerlingen op een veilige en betrouwbare manier zelf te vliegen. Van je hobby je werk maken, dat is volledig van toepassing op deze twee vlieginstructeurs.

Net over de grens bij Venlo ligt het Duitse Grefrath met Flugplatz Grefrath-Niershorst. Op dit vliegveld is altijd wel wat te beleven: sport- en zweefvliegtuigen vliegen af en aan, parachutisten en af en toe een ballonvaart, ze worden gespot door vele bezoekers vanuit het vliegveldrestaurant of het gezellige terras.

Jac Rutten (60) kocht in 2015 een tweepersoonsvliegtuig om een vliegschool te beginnen op deze Flugplatz. Vier jaar later kocht hij, wegens groot succes een tweede vliegtuig en onlangs werd het derde geleverd. Eén vliegtuig wordt gebruikt voor de verhuur, in de andere twee worden toekomstige piloten opgeleid. Een jongensdroom van Martijn van Geldere (36) kwam uit toen hij dit jaar begon met lesgeven bij Wings to Fly. “Het is al prachtig om zelf te kunnen vliegen, in 2012 haalde ik mijn brevet, maar om het anderen te mogen leren intrigeert me enorm. Na een aantal lessen zie je al resultaat, dat geeft voldoening!”

De leerlingen van Wings to Fly zijn mannen en vrouwen in alle leeftijden. Jac: “Vlieglessen nemen mag vanaf het moment dat je bij de pedalen kunt. Onze jongste leerling is twaalf jaar. Solo vliegen mag vanaf je zestiende, je kunt dus sneller je vliegbrevet hebben dan je autorijbewijs.”

De opleiding wordt gevolgd vanuit een syllabus, waarin leren vliegen stap voor stap beschreven staat. Hoog in het vaandel hierbij staan veiligheid en betrouwbaarheid. Jac: “Haast kennen we niet, vliegen is geduld, maar sommigen hebben maar een paar lesuren nodig om bijvoorbeeld zelf een landing te kunnen maken. De opleiding duurt minimaal dertig uur en dan nog vijf uur solo.” Een onderdeel van de opleiding is navigeren naar andere vliegvelden. Martijn: “We gaan dan bijvoorbeeld kroketten eten op Texel, of Grieks eten in Koblenz.” De theorie wordt buiten Wings to Fly om gegeven. Jac: “We beheersen de theorie, kunnen daar vragen over beantwoorden, maar theorieles géven is van een andere orde.”

Leerling Roy: “Ik heb nu vijfentwintig uur gevlogen bij Wings to Fly. De reden dat ik een proefles volgde was een bucketlist-dingetje. Het vertrouwen en de veiligheid zijn redenen waarom ik juist voor deze vliegschool koos.” Wie altijd al het plan had om zelf eens te vliegen, kan een proefles nemen bij Jac en Martijn. “Een proefles is dé manier om te ervaren hoe het is om zelf een vliegtuig te besturen. We geven zeven dagen per week les, dus er is altijd wel een geschikt moment te vinden. We maken vliegen mogelijk op een betaalbare manier. Vliegen is fantastisch, wanneer je een uur vliegt, heb je een totaal ander landschap. De wereld ligt aan je voeten.”

www.wingstofly.nl  +31(0)631685551  info@wingstofly.nl

Wil je ook je dromen laten uitkomen? Wings to Fly geeft een droomvlucht weg aan een Topic-lezer. Grijp je kans! Stuur een mail met het onderwerp ‘droomvlucht’ en je gegevens naar info@topic-magazine.nl

 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring