Een verswinkel om je vingers bij af te likken

Arts ‘Bakkers van Hier’ opende eind november een nieuwe winkel in het vooroorlogse horecapand ‘de Tulakker’ op de hoek van het Wilhelminaplein en de Spoorstraat in Gennep. Een sfeervolle bakkerswinkel, met veel streekproducten, met name de producten van groenteboer Chris Cox uit Boxmeer. We spraken met Mieke, Sjoerd en Jop Arts.

Arts ‘Bakkers van Hier’ opende eind november een nieuwe winkel in het vooroorlogse horecapand ‘de Tulakker’ op de hoek van het Wilhelminaplein en de Spoorstraat in Gennep. Een sfeervolle bakkerswinkel, met veel streekproducten, met name de producten van groenteboer Chris Cox uit Boxmeer. We spraken met Mieke, Sjoerd en Jop Arts.

Streekproducten
De twee bakkerswinkels in de Zandstraat en in de Duivenakker zijn gesloten en naast de bakkerij en winkel in Ottersum, heeft het familiebedrijf nog winkels in Bergen, in Nijmegen. En nu dus een nieuwe sfeervolle winkel in Gennep. “Behalve brood, banket, chocolade en andere lekkernijen komt er een assortiment groente, fruit, vers bereide salades en maaltijden hier in de Gennep”, zegt Mieke. “Wij zijn een verswinkel en bieden daarom hier ook andere ‘verse’ streekproducten aan. Zo hebben we straks een hele hoek met groente en fruit van Chris Cox. Groenteboer Chris Cox is geen onbekende in Gennep. Tot deze zomer stond hij wekelijks op zaterdag en dinsdag op de versmarkt. Mensen missen hem, maar kunnen nu in onze winkel ook zijn producten kopen. En het mes snijdt natuurlijk aan twee kanten, ons brood en banket  ligt ook in Boxmeer. Samen hebben we een webshop en we werken samen met lokale ondernemers. Zo hebben we kaas van Aurora uit Ven-Zelderheide, oliën van ‘Millie’s Thuiskeuken’, lekkers van Babbels uit Gennep en levert Theo Wikkers uit Ottersum ons ook heerlijke verse producten. Lekker handig toch, alles vers onder één dak en parkeerplaats voldoende!”

Zelfbediening
“De winkel is een sfeervolle zelfbedieningswinkel. Klanten komen binnen, lopen door de winkel en pakken zelf wat ze nodig hebben”, zegt Sjoerd. “Winkelen is hier echt een beleving, kijk eens om je heen, dat ziet er toch allemaal heerlijk uit. Je begint bij de vlaaien en loopt dan langs de verschillende streekproducten en koelvitrines. Daarna kom je bij de balie, waar we verse broodjes voor je bereiden of broden voor je verpakken, alles naar wens. Ons assortiment verschilt niet echt van dat van Ottersum. Natuurlijk zullen er straks nieuwe producten bij komen, maar alles op zijn tijd, voorlopig eerst maar eens starten.”

“Let ook even op de oude bakkersattributen die de zaak nog meer sfeer geven”, vult Jop aan. “Ze komen uit het bakkersmuseum van ons pap, Harrie Arts. Ook zie je oude foto’s van hoe de Tulakker er vroeger uitzag. En zie je die ronde tafel daar? Dat is de originele ronde tafel die hier vroeger ook stond. Deze hebben we in bruikleen van de oud-eigenaren, fantastisch toch.”

“Dat is overigens wel een mooie bruggetje, we hebben hier voorlopig geen lunchroom of koffiehoek”, zegt Mieke. “Dit hebben we wel in Nieuw-Bergen, maar hier hebben we er geen vergunning voor. De focus hier in Gennep ligt echt op vers, van de bakker én de groenteboer en producten uit eigen streek. Wellicht dat dit in de toekomst verandert, maar zoals Sjoerd al zei, alles op zijn tijd.”

Spoorstraat 108 | GENNEP | Tel: (0485) 51 18 14 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring