Fuck Cupido, een boek over liefde en relaties

Waarom heb je met sommige mensen een klik en met anderen minder? Op wie kun je verliefd worden? Hoe liefde en relaties écht werken, beschrijft Lian Groot in haar boek Fuck Cupido.

Waarom heb je met sommige mensen een klik en met anderen minder? Op wie kun je verliefd worden? Hoe liefde en relaties écht werken, beschrijft Lian Groot in haar boek Fuck Cupido.

“Twintig jaar geleden volgde ik een cursus waarbij ik per toeval twee dingen ontdekte,” vertelt Lian Groot (55) uit Ledeacker. “Het in kaart brengen van persoonlijkheden met identiteitssystemen werd mijn werk. De ander ging over de sleutel van de liefde.” Nooit was het in haar opgekomen om over deze opgedane kennis een boek te schrijven, tot een bekende tegen haar zei dat ze het wereldkundig moest maken.

Een jaar lang werkte Lian aan haar inzichten. Het resultaat van hard werken is een 144 pagina’s tellend hardcoverboek met de titel Fuck Cupido. Naast de tekst zijn ook de illustraties in het boek van eigen hand. In het eerste deel van Fuck Cupido legt Lian uit hoe een klik tot stand komt. In deel twee de duurzaamheid van relaties, waar komt gedoe in relaties vandaan? “Het mooie van dit systeem is dat het behalve voor de liefdesrelatie ook werkt voor alle mensen waar je mee klikt. Wanneer je dit door hebt, heb je de mogelijkheid het te beïnvloeden en kijk je nooit meer op dezelfde manier naar je sociale netwerk.”

De doelgroep voor haar boek? Dat is iedereen. Logisch voor mensen die daten, maar het brengt niet alleen duidelijkheid over liefdesrelaties, maar voor alle relaties. Ook voor professionals met een sturende rol of die zich bevinden in het werkveld van relatiebemiddeling, bindings- en verlatingsangst is het boeiend. Fuck Cupido is door Lian in eigen beheer uitgegeven en op Valentijnsdag gelanceerd. Fuck Cupido is te verkrijgen via onderstaande site, bij Van Dinter Boeken in Boxmeer en de DorpShop in Sint Anthonis.

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring