‘Het was weer zo’n mooie avond’

Wat eerder de Vrouwenbond was en vervolgens de KVO werd, heet tegenwoordig Vrouwen van Nu. Ook Boxmeer kent een afdeling van Nederlands grootste vrouwenorganisatie. Het is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die volop in het leven staan, en die willen deelnemen aan leuke bijeenkomsten, interessante lezingen en gezellige uitstapjes.

Wat eerder de Vrouwenbond was en vervolgens de KVO werd, heet tegenwoordig Vrouwen van Nu. Ook Boxmeer kent een afdeling van Nederlands grootste vrouwenorganisatie. Het is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die volop in het leven staan, en die willen deelnemen aan leuke bijeenkomsten, interessante lezingen en gezellige uitstapjes.

Met 76 leden is Vrouwen van Nu afdeling Boxmeer een bloeiende vereniging. Vrouwen uit de hele regio zijn hier welkom. Een leeftijd is er niet aan gekoppeld, maar over het algemeen zijn de leden tussen de vijftig en negentig jaar oud. Karin Claassen uit Boxmeer zit als secretaris in het vijfkoppige bestuur. “In 1996 werd ik lid van Vrouwen van Nu, en belandde meteen in het bestuur. Ik voelde me direct thuis bij de club. We zijn een actieve, gezellige vereniging, met elk jaar een leuk programma.”

In het jaarprogramma zitten volgens Karin vaste, terugkerende onderdelen. De leden kunnen rekenen op twee à drie activiteiten per maand. “Zo is er altijd een muzikale avond in het programma opgenomen, vieren we de internationale vrouwendag en er staat er een gezondheid gerelateerd onderwerp op de kalender. Bloemschikken en ook de kerstviering zijn vaste prik.” Daarnaast staan er boeiende, leerzame lezingen op het jaarprogramma, zoals van een slaaptherapeut, een vrouwelijke privédetective en een transgender. Bij de activiteiten zijn alleen vrouwen welkom, op enkele uitzonderingen na. “We geven binnenkort een lezing over dementie, dan zijn ook familieleden van onze leden uitgenodigd. Dit onderwerp kan voor het hele gezin interessant zijn.”

De thuishaven van de Vrouwen van Nu is café-zaal ’t Centrum in Boxmeer. “Een fijne plek met een grote zaal, en een eigenaar die met ons meedenkt,” volgens Karin. “Het is leuk om activiteiten op deze plek te organiseren. Aan de opgavelijst zie je dat het gewaardeerd wordt. Bij de kerstviering kunnen we zelfs rekenen op ons voltallige ledenaantal.”

Buiten het programma om zijn er vaste activiteiten. “Binnen onze vrouwenvereniging is een wandelgroep actief die elke donderdag om 10.00 uur bij de Weijer in Boxmeer vertrekt voor een trip van  ongeveer zes kilometer,” vertelt Karin. “Ook wordt er gefietst. Deze groep vertrekt elke maandag om 19.00 uur bij de Weijer. Elk jaar in mei is er nog een lange fietstocht.” De vrouwen gaan ook regelmatig buiten Boxmeer op stap. Naast diverse dagtochten met de bus, kunnen de leden een georganiseerde twaalfdaagse reis, of vierdaagse stedentrip, naar het buitenland maken.

Kortom voor een vereniging met gezellige, leerzame en ontspannende activiteiten kun je bij de Vrouwen van Nu terecht. “De reacties na een activiteit zijn altijd positief. ‘Het was weer zo’n mooie avond’, is steevast een reactie die we krijgen. Dat geeft een goed gevoel en motiveert weer om door te gaan met het organiseren van onze activiteiten. Wij nodigen u van harte uit kennis te komen maken met onze vereniging.”

Aanmelden kan het hele jaar door bij Karin Claassen: 0485-571869. Een impressie van de verschillende activiteiten kun je op hun Facebook pagina vinden en op

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring