Macramooi, handgemaakt met liefde

Wie heeft die droom nu niet? Van je hobby je beroep maken. Voor collega’s en vriendinnen Bianca Vos en Kimsy Baarslag is deze droom grotendeels aan het uitkomen.

Wie heeft die droom nu niet? Van je hobby je beroep maken. Voor collega’s en vriendinnen Bianca Vos en Kimsy Baarslag is deze droom grotendeels aan het uitkomen.

Samen startten zij begin dit jaar hun eigen onderneming ‘Macramooi’, een webshop met veel handgemaakte en lifestyle producten. Topic sprak met de dames, die ook als apothekersassistenten dagelijks samenwerken.

“Het is echt begonnen als hobby, vorig jaar in coronatijd”, zegt de Venrayse Kimsy. “Ik ben toen begonnen met macramé. Macramé is een handwerktechniek, verwant aan kantklossen, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Via YouTube kun je zelf de techniek eigen maken.” Toen de Boxmeerse en net zo creatieve collega en vriendin Bianca het hoorde en zag, was ook zij om. Er werd een lading aan spullen aangeschaft en er kon begonnen worden met het uitvoeren van macramé.

De dames raakten verknocht aan hun creatieve hobby en besloten samen hun onderneming ‘Macramooi’ te starten. Er werd een mooie webshop gebouwd waar de zelfgemaakte producten te koop zijn en zelfs naar wens samen te stellen. Voorbeelden zijn onderzetters, sleutelhangers, plantenhangers enz. enz. Om de webshop te complementeren verkopen de dames er ook lifestyle producten zoals vazen, kaarsen, sieraden en accessoires bij. Natuurlijk blijven de macraméproducten het hoofddoel. “Het is echt onze droom die we aan het verwezenlijken zijn, dit doen we naast ons vast werk in onze vrije uren en natuurlijk hopen we dat het gaat groeien. Help jij ons mee?”

Kijk snel op de website en op de Facebookpagina voor de laatste acties!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring