Motortoerclub ’t Brummerke Boxmeer

De eerste zonnestralen na een koude winter vormen het startsein voor veel motorrijders om de olie te peilen, banden op te pompen en de weg op te gaan. De motorrijders van Motortoerclub ’t Brummerke uit Boxmeer doen dit twee keer per maand met hun eigen club. En de pauzes zijn vaak nog leuker dan het rijden!

De eerste zonnestralen na een koude winter vormen het startsein voor veel motorrijders om de olie te peilen, banden op te pompen en de weg op te gaan. De motorrijders van Motortoerclub ’t Brummerke uit Boxmeer doen dit twee keer per maand met hun eigen club. En de pauzes zijn vaak nog leuker dan het rijden!

“De weergoden waren ons deze dag goed gezind, dus met frisse moed de motor buiten gezet,” zo begint een verslag van een motorrit van Boxmeerse Motortoerclub ’t Brummerke in hun eigen clubblad. ’t Brummerke is een actieve motortoerclub, opgericht in 1988. Van maart tot en met december zetten zij elke twee weken op zondag een toerrit uit. “Na de veertocht weer het zadel op en gaan met die banaan. Over de dijkweggetjes richting Amerongen-Rhenen, om vervolgens weer het veer op te gaan richting Opheusden,” vervolgt het verslag. De ritten die de Toercommissie uitzet zijn mooie tochten van 150 tot 200 kilometer. Vaste startplek is hun clubhuis in Vortum-Mullem. Een kop koffie bij vertrek is vaste prik, maar ook onderweg wordt er graag gestopt voor een drankje, lunch of wat anders volgens het verslag: “Aan de overzijde zijn we gestopt om een heerlijk ijsje te nuttigen. Toen we uitgelachen waren begonnen de ijsjes onze kant uit te komen.”

Over gebrek aan gezelligheid hoeven de vierendertig leden, mannen en vrouwen, niet te klagen. Toertochten staan garant voor een flinke dosis plezier, net als de clubavonden die elke derde vrijdag van de maand in hun eigen clubhuis plaatsvinden. Bij tante Annie, schoonzus van voorzitter Winand, op het terrein werden twee containers geplaatst. En de leden toverden deze om tot een sfeervol clubhuis, mét overkapt terras. Van isoleren tot bestraten tot waterleidingen aanleggen en de inrichting, alles komt uit eigen handen. Behalve dat dit leuk was om te doen, was het ook nog kostenbesparend. De contributie bij de motortoerclub is dan ook een schijntje: dertig euro per jaar!

Uiteindelijk waren we weer zover om verder te trekken in onze toertocht”, vervolgt het verslag, “er was een buitje op komst dus snel weer richting Vortum-Mullem.” Tijdens de ritten staat veiligheid hoog in het vaandel. Er wordt niet ingehaald, er wordt trapsgewijs gereden en de regel is: samen uit samen thuis. Degenen die de toertocht uitzetten rijden voorop, de rest volgt. Zo blijft het voor iedereen leuk. Wanneer een motor in de schuur staat en je moet alleen gaan rijden maak je vaak hetzelfde rondje of het komt er helemaal niet van. Toeren in een groep is gezelliger, net als de pauzes. En je komt ook nog eens op plekken waar je nooit eerder was. Met “Het was een mooie rit van 190 kilometer lang, vanaf het clubhonk. Heb de rest van de dag nog last van mijn achterwerk gehad. Iedereen weer bedankt voor de mooie en gezellige rit,” wordt het verslag afgesloten.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Wil je kijken of Motortoerclub ’t Brummerke iets voor jou is? Stuur een mail en rijd mee! Brummerke@outlook.com 

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring