Van barbecueën wordt iedereen toch blij?

Cuijkenaar Ralph de Kok heeft twee passies: muziek maken en koken. Als beroepsmuzikant vertrok hij naar Amerika om er te toeren als gitarist van een band.

Cuijkenaar Ralph de Kok heeft twee passies: muziek maken en koken. Als beroepsmuzikant vertrok hij naar Amerika om er te toeren als gitarist van een band.

Hij was, als barbecueliefhebber, diep onder de indruk van de enorme Amerikaanse buitenkeukens waar mensen daar op kookte! Grote stukken vlees, lage temperaturen, veel rook in alle smaken. En natuurlijk ook veel kruiden en sauzen…

Inmiddels zijn we ruim dertig jaar verder, runt hij sinds 15 jaar het BBQ Paleis in Cuijk en is hij een internationaal gelauwerde grillmeester en barbecuespecialist. Hij leerde sterrenchefs koken op de Big Green Egg, heeft de grootste barbecuespeciaalzaak van Nederland, kookt - uiteraard op de barbecue - in een tv programma, heeft een eigen Youtube-kanaal en ga zo nog maar even door.

“Bekend, dat kunnen we nú wel zeggen. Maar in het begin was barbecueën nog helemaal niet populair. Dat betekende dat ik echt flink aan de bak moest om de barbecue te promoten. Ik herinner me dat ik mijn eerste winterbarbecueworkshops gaf. Daar had destijds nog niemand van gehoord. Tegenwoordig gebeurt barbecueën nog steeds het meest in de zomer, maar zie je toch ook regelmatig hobbykoks die bijvoorbeeld met Kerstmis buiten onder het afdak een mooie ribeye staan te bereiden. Daar geniet ik echt van.”

“Buiten koken en barbecueën daar wordt ieder mens toch blij van? Ik werk een aantal dagen per week in de beste restaurants, heb een eigen TV-programma op SBS6 en 24Kitchen, organiseer barbecueworkshops, geef les aan Europa’s beste chefs en maak wekelijks een BBQ recept op het YouTubekanaal ‘Ralphsbbqtube’, van super eenvoudig tot mega culinair! Mensen inspireren en enthousiasmeren, dat maakt me blij.

In Cuijk aan de Bontsestraat 10 heeft Ralph zijn Barbecue Paleis. Kom gerust eens langs, je kijkt je ogen uit; 800m² aan barbecues en buitenkeukens, accessoires, kruiden, sauzen en barbecueboeken

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring