Wanda gaat slapen bij…

Perron 22 in Vierlingsbeek

Perron 22 in Vierlingsbeek

‘Hier kom je thuis!’ schreef een gast van Bed & Breakfast Perron 22 in het gastenboek. Een ander schrijft: ‘Perron 22 is simpelweg helemaal zoals het moet zijn!’ Het maakt me nieuwsgierig naar de Bed & Breakfast van Peter Schoofs en Anneriet Klein, waar ik een nachtje mag vertoeven. 

Het eerste wat Anneriet Klein (60) me vraagt als ik een voet over de drempel van Bed & Breakfast Perron 22 heb gezet is: “Wil je vanavond mee-eten?” Koken vindt ze leuk, en ze doet dit graag voor gasten die verblijven in de B & B die ze met haar partner Peter Schoofs (65) runt. De woorden over thuiskomen uit het gastenboek vallen direct op hun plek. De accommodatie, gelegen aan Spoorstraat 22 in Vierlingsbeek telt drie ruime gastenkamers, een sfeervol ingerichte ontmoetingsruimte en een prachtige tuin met verschillende zitjes. Anneriet begeleidt me naar kamer nul. Deze kamer is ingericht in een landelijke stijl. Ik ben verrast over de ruime inloopdouche en heuse bedstee! Kamer één is wat groter, geschikt voor vier personen en in kamer twee, de vintage kamer, kunnen twee personen verblijven.

Wat vinden we zelf belangrijk?
Toen het pand aan de Spoorstraat te koop kwam, zag de uit Amsterdam afkomstige Anneriet direct mogelijkheden. “Het was altijd al mijn droom om een B & B te starten, ik zag dat helemaal voor me op deze plek.” Peter, geboren en getogen in Vierlingsbeek, was wat terughoudender, maar daar brachten de tekeningen van een architect verandering in. Ze werden de nieuwe eigenaars. Peter: “Al wandelend over het Pieterpad bedachten we; wat is voor ons belangrijk als we in een B & B slapen? Een douche en toilet op eigen kamer en een zitje, zodat je niet direct aan bed gekluisterd zit, vonden we beiden erg belangrijk én mensen moeten zich er thuis voelen.” “Ook zouden we er nog graag een grote ruimte bij hebben die we kunnen verhuren voor bijvoorbeeld vergaderingen, trainingen, cursussen, een high tea of kleine feestjes”, voegt Anneriet toe. De naam bedacht het stel tijdens een wandeling. “Omdat onze B & B aan de Spoorstraat ligt vonden we Perron 22 een toepasselijke naam. En een perron is een plek waar je tijdelijk verblijft om daarna weer verder te reizen.”

Intensieve verbouwing
Met een achtergrond als timmerman en praktijkdocent voor meubelmakers en interieurbouwers, stak Peter zijn handen uit de mouwen. Ieder vrij uurtje benutte hij met Anneriet, familie en vrienden om het pand te isoleren en verbouwen. Na twee jaar klussen naast hun fulltime banen, werd B & B Perron 22 in 2018 door burgemeester Van Soest officieel geopend. Direct na de opening deden Anneriet en Peter mee aan het programma ‘Bed & Breakfast’ op NPO1, waarin drie stellen één nacht bij elkaar logeren. Perron 22 werd hierin als beste beoordeeld; een goede start.

Wandelschoenen aan
Nadat Anneriet me uitleg heeft gegeven over het reilen en zeilen in de B & B, trek ik mijn wandelschoenen aan. Vanuit de voordeur van Perron 22 ga ik rechtsaf richting de eerste routepaal. Ik loop een route van iets meer dan een uur, het zal bijna zes kilometer zijn, volgens deze nummers: 80, 79, 86, 87, 94, 9, 17, 93, 89, 88, 83, 82 om daarna weer naar huis, uhm de B & B, terug te keren. Als ik bij de entree nog in wat folders van activiteiten in de regio snuffel (ik hou van folders in accommodaties!) vind ik een boekje met een korte wandelroute door de geschiedenis van Vierlingsbeek. Die bewaar ik voor morgen. Nu eerst genieten van ‘mijn’ kamer. Voor de televisie ga ik op de bank liggen met een tijdschrift dat op het tafeltje lag. Ja, ik voel me hier al aardig thuis.

Echt goed bed
Nadat ik van een heerlijke douche heb genoten, mag ik gaan slapen in een bedstee met sterrenhemel. Het vaak terugkerende probleem: de lichtknop in het donker vinden op een vreemde plek, is hier totaal niet aan de orde. Als ik één been uit bed steek gaat er een lamp branden die na korte tijd vanzelf weer uitgaat wanneer er geen beweging meer is. I love it! Het bed is écht goed, iets wat andere gasten ook ervaren, lees ik in het gastenboek. En het voordeel van een bedstee is dat het ook geluidsarm is. Ik slaap dan ook heerlijk die nacht, eerlijk gezegd beter dan thuis! Ja, over thuiskomen gesproken. Ik verschijn dan ook fris en fruitig aan het ontbijt met kaarsjes en sfeervolle muziek in de ontmoetingsruimte.

Voelt niet als werk
Na het ontbijt waar ik mijn vingers bijna bij heb opgegeten, laten Peter en Anneriet me hun tuin zien, die ook voor gasten toegankelijk is. Ook hier heeft het stel vooral zelf haar creativiteit de vrije loop gelaten, en op elk detail gelet. De aanwezige hottub is, net als de sauna, op aanvraag te reserveren. Naast deze extraatjes, biedt het stel hun gasten ook taxivervoer aan bijvoorbeeld naar het beginpunt van een wandelroute. Anneriet: “Voor deze extra service krijgen we veel positieve reacties, dat geeft energie! Onze gasten zijn Pieterpad- en Maasroutewandelaars, deze routes lopen pal naast ons huis. Maar er zijn ook zakelijke gasten die regelmatig terugkeren of fietsers en mensen die gewoon een weekend weg willen en de Maasheggen en Maasduinen net over de Maas willen bezoeken.” Peter: “De sociale contacten die we opdoen dankzij de B & B zijn erg leuk! Dit is ons werk, we hebben geen banen meer ernaast, maar het voelt niet als werken. We genieten elke dag.”

Historisch Vierlingsbeek
Nadat ik afscheid heb genomen van twee warme, hartelijke mensen pak ik het boekje over Historisch Vierlingsbeek en maak de rondwandeling door het mooie dorp. De woorden van de gasten in het boek wandelen mee in mijn hoofd. Thuiskomen en helemaal zoals het moet zijn… Ik zoek naar kritische noten, was het echt zoals het moet zijn? Voelde ik me hier thuis? Er is hier slechts één antwoord op mogelijk: JA!

Dankjewel Anneriet en Peter, dankjewel Perron 22 voor jullie gastvrijheid en mijn verblijf in de voortreffelijke B & B!

Heeft u ook een bijzondere overnachtingsplek, bijzondere B&B of anders?

Laat het ons weten via info@topicmagazine.nl
Wanda komt graag proefslapen

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring