Welkom bij de Bekse Klinkertjes

Nu het ‘normale’ leven weer begonnen is, de scholen weer volop draaien en er steeds meer activiteiten plaatsvinden, zijn ook De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek weer actief, actief als nooit tevoren.

Nu het ‘normale’ leven weer begonnen is, de scholen weer volop draaien en er steeds meer activiteiten plaatsvinden, zijn ook De Bekse Klinkertjes uit Vierlingsbeek weer actief, actief als nooit tevoren.

Maar ze zijn ook altijd op zoek naar nieuwe dansers en danseressen. Zoekt jouw zoon of dochter nog een leuke sport? Bij de Bekse Klinkertjes is hij of zij van harte welkom. Ik ga eens op de koffie bij ze.

Als ik binnenkom zijn de ‘hoofdklasse’ dames al druk bezig: perfect in hetzelfde ritme, met passie en vol overgave, met oefeningen en bewegingen waar ik vroeger, en nu nog steeds, alleen maar van kon dromen. Wat zijn die dames lenig zeg! “Ja knap hè”, zegt Saskia Weijmans, één van de tien trainsters binnen de vereniging. “We trainen hier in onze accommodatie Jofferhof vrijwel elke avond met verschillende groepen. We hebben een kleine veertig leden in verschillende leeftijdsgroepen en voor alle groepen zoeken we nog wel uitbreiding. Maar met name voor onze jongste groep, de minioren (vier tot en met acht jaar) zijn wij nog op zoek naar dansers en danseressen. Ze trainen één keer in de week en leren spelenderwijs leuke dansjes.”

“Naast het dansen hebben we door het jaar heen natuurlijk ook nog andere gezellige activiteiten: uitstapjes, feestjes en ons kamp”, vult voorzitter Jacqueline van den Heuvel aan. “Je moet het leuk maken voor de kids en gelukkig lukt ons dat ook goed. Je kunt bij ons zowel gardedansen als  showdansen. En dat kan voor alle leeftijden, onze jongste is vier en de oudste zevenentwintig jaar jong. We starten het wedstrijdseizoen, dat loopt van december tot en met april, altijd met onze try out; het eerste optreden voor de familieleden van de leden.  Daarna volgen gemiddeld tien toernooien per jaar.  Zo werken we naar het NK, als afsluiter van het seizoen. Komend jaar is dat op 9 en 10 april in Sint Antonius en zijn wij, samen met ‘The Miracle Dancers’ uit Deventer, de organiserende partij. Waarom Deventer zul je denken? Wel, drie meiden uit Deventer zijn lid geworden bij De Bekse Klinkertjes. Hun groep viel destijds uit elkaar en er was goed contact onderling tussen de oudste groep van Vierlingsbeek en die van Deventer. Vandaar dat zij bij ons zijn gekomen om hun liefde voor dansen voort te zetten. Zo kwamen we op het idee om samen de Nederlandse Kampioenschappen te organiseren. Omdat de locatie moet voldoen aan veel voorwaarden die de overkoepelende landsbond NDO stelt, kozen we als locatie Sint Anthonis. Dus: mocht je nú lid worden van onze gezellige vereniging dan sta je stráks in april dus ook op het NK te shinen, en dat wil toch iedereen? Daarom, wees welkom bij De Bekse Klinkertjes!!!

Meer informatie?

www.bekseklinkertjes.nl

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring