Cuijkse Golfdag

Het is inmiddels een traditie: de jaarlijks terugkerende Cuijkse Golfdag. Deze dag wordt georganiseerd door en voor golffanaten uit de gemeente Cuijk. Op 31 augustus belooft het, zoals elk jaar, weer een gezellige en sportieve dag te worden op golfbaan Landgoed Bleijenbeek te Afferden, Limburg.

Het is inmiddels een traditie: de jaarlijks terugkerende Cuijkse Golfdag. Deze dag wordt georganiseerd door en voor golffanaten uit de gemeente Cuijk. Op 31 augustus belooft het, zoals elk jaar, weer een gezellige en sportieve dag te worden op golfbaan Landgoed Bleijenbeek te Afferden, Limburg.

Dertien jaar geleden viel het een groepje golfers op dat in de gemeente Cuijk flink wat liefhebbers van de golfsport wonen. Reden voor hen om een golfdag te organiseren speciaal voor inwoners van Cuijk, Beers, Haps, Katwijk, Linden, St. Agatha en Vianen. Het werd een groot succes.

Inmiddels is de commissie volledig vernieuwd. De organisatie van de Cuijkse Golfdag ligt nu in handen van Nico van Ast, Paul Braam, Theo Smits, Peter Theunissen, Gerrie van Marwijk en Bert Hendriks. “Het uitgangspunt is het beleven van een gezellige dag op de golfbaan,” vertelt Bert Hendriks, “Het maakt niet uit of je een ervaren golfer bent of de club wat minder vaak in de hand hebt. Het gaat om ontmoeten en samen gezellig bezig zijn. De criteria voor deelname zijn wat versoepeld; eerst mocht je alleen deelnemen als je in de gemeente Cuijk woont, nu mag dit ook als je er ooit gewoond hébt. Zo ontmoet je nog eens oude bekenden. Er zit een verrassend element aan het golfen op deze dag: bij verschillende holes zullen Cuijkse ondernemers zich presenteren. In diverse stands serveren zij hapjes en drankjes waar de deelnemers van kunnen genieten.

Deze dag start om 9.00 uur, met koffie en gebak. Om 10.30 uur begint dan het golftoernooi. Alle deelnemers starten gelijktijdig op verschillende tees. Bert: “Elk jaar tellen we zo’n honderd deelnemers. Aanmelden en inschrijven kan bij betaling van een entreeprijs, per team van twee personen maar ook alleen. Als iemand als enkeling inschrijft zorgen wij voor een passende teamgenoot. Deelnemers gaan in viertallen op pad en spelen in teams van twee personen. Tijdens het golfen worden de scores zeker wel bijgehouden maar het uitgangspunt is gezelligheid.” Na de sportieve activiteit is het tijd om te genieten van een barbecue, een borrel en de muzikale opluistering. Eventueel vervoer hoeft geen belemmering te zijn tot deelname aan deze Golfdag. Er is een mogelijkheid tot retour vervoer met de touringcar naar Afferden.

Elk jaar wordt er een goed doel gekoppeld aan de Cuijkse Golfdag. Dit waren eerder al eens Foto Archiefdienst Cuijk en een hospice. Dit jaar wordt het ingezamelde geld geschonken aan het Cuijkse tuinencomplex Verdeliet, een sociale onderneming in het groen. Op deze ontmoetingsplek waar vrijwillige medewerkers uit de wijk en regio Land van Cuijk zich samen inzetten, kun je (h)eerlijke, ecologische groenten, kruiden en eetbare bloemen kopen, onder het motto ‘doen, delen en beleven’.

Bert: “Ik golf zelf twee keer per week. Golfen betekent onderdeel zijn van de natuur en met tien kilometer in de benen per keer is het een actieve en leuke bezigheid. Ook op 31 augustus maken we er een gezellige dag van met de Cuijkse golfers en ondernemers.”

Naar het overzicht

Wanda Havens

Over de schrijver

Wanda Havens

Ontmoet 'Wanda schrijft'. Auteur en column schrijfster over alledaagse, herkenbare onderwerpen en mensen. In zowel regionale kranten en op diverse website rubrieken een terugkerende pen. Schreef reeds 2 boeken en schrijft sinds 2018 artikelen voor Topic. Schrijven is haar passie, haar droombaan.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring