Dagelijks Leven gelooft dat zorg anders kan

In heel Nederland biedt Dagelijks Leven gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Dagelijks Leven gelooft dat dementiezorg anders kan en dat dit voor iedereen betaalbaar moet zijn.

In heel Nederland biedt Dagelijks Leven gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Dagelijks Leven gelooft dat dementiezorg anders kan en dat dit voor iedereen betaalbaar moet zijn.

Binnenkort opent Dagelijks Leven ‘Het Leijgraafhuis’ aan de Hertog Karellaan 38 in Cuijk. “Hier kunnen mensen met dementie wonen: gewoon als thuis. In een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden”, zegt Ellen Bens, locatiemanager bij ‘Het Leijgraafhuis’. “Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het de bewoners aan niets ontbreekt, van 24 uur per dag vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding. Maar ook iedere dag vers bereide maaltijden door onze eigen kok. Het mooiste is nog, wonen in Het Leijgraafhuis is betaalbaar voor iedereen!”

“In ons huis staan aandacht en kwaliteit van leven voorop”, zegt Ellen Bens. “We kijken naar wat onze bewoners nog wél kunnen en stimuleren ze om actief een bijdrage te leveren in ons huis. Onze bewoners helpen bijvoorbeeld met koken, tuinieren of het doen van de was. We werken altijd vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze deuren zijn in principe altijd open, zo kunnen bewoners zelf op pad en kunnen familie en vrienden altijd op bezoek komen.”

Net als bij de andere huizen van Dagelijks Leven heeft iedere bewoner zijn of haar eigen studio met een zit-/slaapkamer en badkamer, die zoveel mogelijk naar eigen inzicht kan worden ingericht. Ellen Bens: “We hebben nog een paar lege studio’s in Cuijk. Wonen in ons prachtige huis is dus nog altijd mogelijk.”

Meer informatie, zie de website of bel met Ellen Bens via 06 - 82 45 67 18

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring