‘De geschiedenis van Cuijk’

Jumbo Bosmans in Cuijk is al ruim vijftig jaar méér dan een supermarkt: het is een ontmoetingsplaats waar veel mensen graag een praatje komen maken. Het ’ons kent ons’ is er nog elke dag aanwezig, en daar is Joop Bosmans terecht erg trots op. Bosmans gaat zijn 25e jaar in als eigenaar van Jumbo Cuijk.

Jumbo Bosmans in Cuijk is al ruim vijftig jaar méér dan een supermarkt: het is een ontmoetingsplaats waar veel mensen graag een praatje komen maken. Het ’ons kent ons’ is er nog elke dag aanwezig, en daar is Joop Bosmans terecht erg trots op. Bosmans gaat zijn 25e jaar in als eigenaar van Jumbo Cuijk.

“Wij hebben inderdaad een belangrijke sociale functie in de wijk en in Cuijk”, zegt hij. “Klanten komen hier graag en winkelen met veel plezier in onze ruim opgezette winkel. We luisteren hier goed naar onze klanten, zij zijn erg belangrijk voor ons. Als zij het naar de zin hebben, komen ze terug en dat is wat we willen. Elk jaar houden we een klantenenquête en daar komen steeds weer tips uit. Zoals doekjes om de scanners en handvatten van winkelwagens mee schoon te maken, dit hebben we inmiddels al meer dan 5 jaar. Daar sta je niet meteen bij stil, maar het wordt gewaardeerd. Wij staan altijd voor onze klanten klaar, zijn goed bereikbaar, hebben een goede en ruime parkeerplaats en er is altijd voldoende voorraad in de winkel.”

“We werken met lokale leveranciers en partijen, zoals Bakkerij Loeffen, Lekker bezig, de Looierij, Vega Kok Malthie, Cuijkse Brouwbrigade, Fruitbedrijf Kers en Zo, aspergeteler John Kroef en Heldro IJs. We verkopen hun verse producten in onze winkel. Trouwens wist je eigenlijk ook dat we hier warme kip, broodje hete kip (broodje Dennis) en Pizza Hete Kip verkopen, echt de moeite waard om te proberen. Aan de Jumbo formule voegen wij dus onze eigen lokale identiteit toe. En daarbij hoort natuurlijk ook onze maatschappelijke betrokkenheid in de vorm van sponsoring van verenigingen, sportevenementen en stichtingen.”

Een van de lokale maatschappelijke acties die Jumbo Bosmans vanaf 6 januari 2021 gedurende twaalf weken gaat organiseren is de plaatjesactie ‘De geschiedenis van Cuijk’ in samenwerking met het Cuijks Archief. Bij elke tien euro aan boodschappen ontvangt een klant een pakketje met historische plaatjes van de gemeente Cuijk voor in het verzamelalbum. Tussen de fotostickers zitten ook actiestickers. Deze kunt u inwisselen bij desbetreffende lokale ondernemers. Elk huishouden krijgt het ‘lege’ verzamelalbum in de brievenbus. Voor mensen die géén gebruik maken van het boek ruilt Jumbo, die ook erg met het milieu begaan is, het onbeschadigde verzamelalbum in tegen een zak stroopwafels.

“Het is een schitterend boek geworden”, zegt Joop. Een boek dat interessant is voor iedereen, jong en oud en iedereen die betrokken is bij Cuijk. Het boek wordt hierdoor een uniek verzamel- en bewaar album. Leuk voor nu en leuk voor later, niet alleen voor jezelf maar ook voor je familie, kennissen, collega’s en vrienden. Zo word jij een gids van Cuijk.

Het sparen kan beginnen!

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring