Een tattoo is voor je leven

Sinds mei heeft Cuijk een ware tattooshop: aan de Zwaanstraat 29 opende Nesma Blaauw haar eigen shop: ‘Lady Blue Tattoo’. In de sfeervolle en huiselijke shop sprak ik met de jonge Cuijkse ondernemer.

Sinds mei heeft Cuijk een ware tattooshop: aan de Zwaanstraat 29 opende Nesma Blaauw haar eigen shop: ‘Lady Blue Tattoo’. In de sfeervolle en huiselijke shop sprak ik met de jonge Cuijkse ondernemer.

“Eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”, begint Nesma. “Ik teken mijn hele leven al, ik had kunstgeschiedenis in mijn examenpakket en nu kan ik mijn creatieve ei kwijt in mooie ontwerpen. Klanten komen vaak zelf met een idee en wat schetsen of een voorbeeldtattoo waar ze net hun eigen jus overheen willen gieten. Dat kan, ik maak dan een ontwerp voor ze. Door goed te luisteren zodat ik weet welk verhaal er achter een tattoo zit, creëer ik betrokkenheid en dat voelt voor zowel de klant als voor mezelf goed. Een tattoo zetten doe je immers niet zomaar even. Dat is ook de reden dat ik ook soms “nee” durf te zeggen tegen klanten. Een aangezichtstattoo of een tattoo bij een jonger persoon, dat zijn gevoelige zaken. Als het niet goed voelt, durf ik dus gerust nee te verkopen.”

Nesma leerde het vak van haar leermeester, haar goeroe in het tattoo vak. “Hij hielp me ook met de start van mijn shop, en nu nog. Hij leende me zijn materiaal en nog iedere keer als hij me komt helpen,  leer ik van hem. Soms oefen ik zelfs nog op een sinaasappel, onder het toeziend oog van hem, enkel en alleen om beter te worden. Een tattoo is voor je leven, die moet goed zijn. Ik heb klanten uit het hele land, daar ben ik best trots op eigenlijk.”

Tattoos zijn echt iets van deze tijd en inmiddels heel normaal geworden. Voor sommigen is het echt een levensbehoefte. Naast tatoeëren geeft Nesma oude tattoos ook een ‘cover-up’. En uiteraard werkt Nesma hygiënisch en volgens de voorschriften van het RIVM.

Lady Blue Tattoo, Zwaanstraat 42 Cuijk Tel: (0485) 785 315

check hier haar Facebookpagina

 

Naar het overzicht

Remi van Bergen

Over de schrijver

Remi van Bergen

Oprichter RvB Media en uitgever van 6 regionale edities Topic Magazine. Het gezicht van de regio en uw communicatie adviseur voor zichtbaarheid. Allrounder en in het bezit van jarenlange ervaring in de schrijvers- en communicatiewereld, altijd nieuwsgierig naar actualiteiten en bedrijvig in vrijwilligerswerk voor meerdere verenigingen.

Lees meer

© 2024  |  RvB Media - Topic Magazines  |  Privacyverklaring